25 Ιανουαρίου 2012

Χάλασαν κι οι τσόντες: Υποχρεωτικό το προφυλακτικό σε πορνοταινίες

Οι πρωταγωνιστές πορνό πρέπει στο εξής, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Los Angeles, να χρησιμοποιούν προφυλακτικό στα γυρίσματα των ταινιών, όπως γράφουν οι Los Angeles Times. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση, που τώρα πια μένει να υπογράψει και ο Δήμαρχος, με μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV/Aids.


Η Αστυνομία τώρα πρέπει να βρεί τον τρόπο να διασφαλίσει την εφαρμογή της απόφαση για την οποία πίεζε εδώ και χρόνια η οργάνωση "Aids Healthcare".

Από τη "βιομηχανία πορνό", το κέντρο της οποίας είναι το Los Angeles, δεν έλλειψε η κριτική. "Πολλοί πελάτες αρνούνται να αγοράσουν ταινίες πορνό όπού χρησιμοποιούνται προφυλακτικά και δεν μπορεί να υποχρεώνεις έναν κλάδο να φτιάξει ένα προϊόν που δεν το θέλει η αγορά", δήλωσε ο Christian Mann, ο μάνατζερ της εταιρίας παραγωγής ταινιών πορνό Evil Angel Productions.

"Το θέμα δεν αφορά την υγεία αλλά το ότι η πολιτεία προσπαθεί να πει σε ενήλικες ανθρώπους πως πρέπει να λειτουργούν στις μεταξύ τους σχέσεις", δήλωσε η εκπρόσωπος του σωματείου των ηθοπειών πορνοταινιών Diane Duke.

Οι περισσότερες ταινίες πορνό γυρίζονται στο Los Angeles και μέχρι τώρα οι εταιρίες παραγωγής υποχρέωναν τους ηθοποιούς να ελέγχονται για τον ιό HIV και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Στο παρελθόν έχουν σταματήσει τα γυρίσματα για μεγάλο διάστημα, μόλις έγινε γνωστό ότι πρωταγωνιστές έπασχαν από AΙDS. Το 2004 σταμάτησαν τα γυρίσματα επί δύο μήνες σε όλα τα στούντιο μετά την αποκάλυψη ότι πρωταγωνιστές διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιο HIV.