03 Ιανουαρίου 2012

Κύπρος: Μέσω της λύσης του Κυπριακού η απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων

Πρώτος στόχος της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας, εδώ και χρόνια, είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και «μέσα από τη λύση του να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για να τερματιστεί και η παρουσία των βρετανικών βάσεων κάποια στιγμή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου Χριστόφια, ότι θέλουμε μέσα από τη λύση του Κυπριακού να πετύχουμε την αποστρατιωτικοποίηση της ενωμένης ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας, και μέσα από τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων να μπορέσουμε να αποστρατιωτικοποιήσουμε ολόκληρο το νησί.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη βάση Ακρωτηρίου, στη Λεμεσό.

«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους, να διαδηλώνουν για να μεταφέρουν τα δικά τους τα μηνύματα. Έχει μεγάλη σημασία, όμως, ο τρόπος με τον οποίο διαδηλώνουμε, ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρουμε τα μηνύματά μας, για να εξυπηρετεί τον αγώνα τον οποίο διεξάγουμε», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.