13 Ιανουαρίου 2012

Από τα κρυφά σχολειά στα κρυφά μπαρ

Όπως ξέρουμε η ιστορία ξαναγράφεται!

Όπως μας έχουν ενημερώσει ποικιλοτρόπως μεγάλοι παντογνώστες της Ιστορίας σαν την Ρεπούση (με μουστάκι ή χωρίς) τον Αλαφούζο και τον (“ξύλο και καράτε στον..”) Άρη Πορτοσάλτε, η δήθεν σφαγή της Σμύρνης ήταν “συνωστισμός”, το 1821 ήταν ένας κατασκευασμένος μύθος, κρυφά σχολειά δεν υπήρξαν ποτέ.

Έτσι, ο ιστορικός του μέλλοντος στη χώρα του Λαμπρακιστάν, δεν θα αναφέρεται πια στα μπανάλ “Κρυφά σχολειά” αλλά στα “Κρυφά bar”. Ο όρος φυσικά θα αναφέρεται στις μυστικές μαζώξεις που θα αναγκαστούν οσονούπω να κάνουν οι δοσίλογοι Πασόκοι βουλευτές, αφού κάθε προσπάθεια να μαζευτούν σε φανερούς χώρους, φέρνει γιαούρτια, αυγά, ντομάτες και φάπες.

Τελευταίο θύμα του θεσμού “φανερού μπαρ” που αργοπεθαίνει, ο ιδιοκτήτης του μπαρ CUE στο Παγκράτι που σε μια ριψοκίνδυνη και ηρωική (και λίγο ηλίθια ομολογουμένως) απόφασή του δέχτηκε να φιλοξενήσει είκοσι φωτεινά πολιτικά μυαλά, (σαν την Άρια Αγάτσα και το Helena Panaritis) με θέμα της συζήτησης το μέλλον της Χούντας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ γρήγορα το μπαρ CUE έγινε σαν την Κεντρική Λαχαναγορά και μάλιστα σαν το απόγευμα του Σαββάτου, πριν επέμβουν τα καθαριστικά του Δήμου.

Γίνεται σαφές οτι όλο και λιγότεροι ιδιοκτήτες γνωστών μπαρ θα ρισκάρουν στο εξής να φιλοξενούν τέτοιου είδους συναντήσεις, με αποτέλεσμα οι άμοιροι δοσίλογοι να αναγκαστούν να μαζεύονται σε μυστικά μπαρ όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν τα Single Malts 25 ετών, χωρίς τον φόβο των οπωροκηπευτικών και της ροχάλας.

amantomatimou.wordpress.com