24 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται νέα κακοκαιρία... λόγω "υπερθέρμανσης" του πλανήτη

Βροχερό είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη 24/01 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo.gr χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική. Ωστόσο πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.



Κακοκαιρία προβλέπεται αύριο Τετάρτη 25/01 με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, βαθμιαία σε όλα τα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι και θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Την Πέμπτη 26/01 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια πιθανώς να είναι έντονα. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή 27/01 περιμένουμε στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια και στα ορεινά και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο 28/01 και Κυριακή 29/01 στα ανατολικά Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

real.gr