31 Ιανουαρίου 2012

Σαρκοζί: Παπαριές ήταν τα περί επιτρόπου


Κατηγορηματικός όσον αφορά τα περί επιτροπείας της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «παράλογο, μη δημοκρατικό και αναποτελεσματικό».


Επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα, ο κ. Σαρκοζί ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι την ίδια άποψη συμμερίζεται και η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Ερωτηθείς αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, δήλωσε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλητηριάζει την όλη κατάσταση.

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε ότι συνεχίζονται «με ικανοποιητικό τρόπο». Ανέφερε επισης ότι στη διάρκεια της Συνόδου ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής o Πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, έχουν συνάντηση με το διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.