05 Ιανουαρίου 2012

Η λουλού ο Μπεγλίτης επιβεβαιώνει τη συνάντηση του ΓΑΠ με τον Ψυχάρη αλλά λέει ότι ο ΓΑΠ του ζήτησε αντικειμενική ενημέρωση... το πιστέψαμε!

Εκ νέου ενημέρωση έκανε στους δημοσιογράφους ο κ. Πάνος Μπεγλίτης σχετικά με τα όσα είπε το απόγευμα της Τετάρτης αναφορικά με την απόρριψη αιτήματος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για χορήγηση δανείου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για το αίτημα αφού πρώτα είχε απορριφθεί από την Εθνική Τράπεζα και δεν έγινε καμία παρέμβαση.

Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης «η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε το δάνειο επειδή δεν πληρούσε ο αιτών το δάνειο τα οριζόμενα από τον νόμο κριτήρια και προϋποθέσεις, χωρίς καμία πολιτική υπόδειξη ή παρέμβαση είτε του πρωθυπουργού είτε της ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».

Και συνέχισε ο κ. Μπεγλίτης λέγοντας: «όταν διαπιστώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι υπήρχε μια αρνητική στάση από την πλευρά των εφημερίδων του ΔΟΛ σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση (σ' αυτό ο ΔΟΛ τους έκανε ρόμπα μιας και σε άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρουν ότι είχαν εκφραστεί θετικά για τη συγχώνευση ΕΤΕ-Alpha και μόνο αφού χάλασε η συμφωνία εξέφρασαν κριτική στην Εθνική), ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί και πληροφορήθηκε ότι είχε ήδη υπάρξει αίτημα για δάνειο που απορρίφτηκε για καθαρώς τραπεζικούς λόγους. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε την αυτόνομη απόφαση της διοίκησης της Εθνικής που δείχνει την αυτονομία του τραπεζικού συστήματος και δείχνει επίσης ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών της πολιτικής στο τραπεζικό σύστημα με την κυβέρνηση Παπανδρέου είχαν περάσει ανεπιστρεπτί».

Αναφορικά με την συνάντηση του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με εκδότες ο κ. Πάνος Μπεγλίτης επιβεβαίωσε πως αυτή η συνάντηση έγινε και ανέφερε πως οι εκδότες μπήκαν στο Μέγαρο Μαξίμου«από την είσοδο που εισήρχοντο όλοι οι επισκέπτες στο Μέγαρο Μαξίμου πλην κυβερνητικών στελεχών, με την παρουσία του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου και βεβαίως ήταν παρόντες και άλλοι εκδότες». Ο κ. Παπανδρέου «στην συνάντηση ζήτησε από τους παριστάμενους, λόγω τις εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης της οικονομίας που βίωνε η χώρα, να συμβάλουν μέσω των εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης στην αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης (δηλ. σ' αυτήν που βολεύει το ΠΑΣΟΚ) και να συμβάλουν στο να ξεπεράσει η χώρα με τον καλύτερο τρόπο αυτή την κρίση». Τέλος ο κ. Μπεγλίτης διευκρίνισε επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και διοίκηση της Τράπεζας.