03 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των φαρμακοποιών ενώ αναστέλλεται και η πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.


"Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 στοχεύουμε να τελειώσουμε με τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς”, δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης.

"Εάν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις θα κινηθούμε αναλόγως”, ήταν η απάντηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνου Κούβαρη.

"Αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν”, ανέφερε στην ανοιχτή επιστολή του ο κ. Κούβαρης πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας μέσω του ρ/σ της ΝΕΤ στις αντιδράσεις των φαρμακοποιών, έκανε λόγο για σκοπιμότητες ώστε να μην υπάρχει έλεγχος στις δαπάνες. "Στις 5 Ιανουαρίου πληρώνονται κανονικά και μάλιστα 10 μέρες νωρίτερα. Πώς είναι δυνατόν να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο, όταν το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ καταβάλλουν κανονικά τη δαπάνη για το φάρμακο;" ανέφερε.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν για τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων που όπως υποστηρίζουν φθάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου και οι γιατροί του ΙΚΑ με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ενώ στον ίδιο ρυθμό κινούνται και οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα εξυπηρετούν μέχρι τότε μόνο τα επείγοντα περιστατικά.