20 Ιανουαρίου 2012

Θετικός δήλωσε ο Σαλπιγγίδης για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ

O Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για πρώτη φορά αναφορικά με το ενδεχόμενο να συνεχίσει τη συνεργασία του για πολλά ακόμη χρόνια (σ.σ. το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2014) με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Ελληνας διεθνής έκανε δηλώσεις στην εκδήλωση που έγινε στην Τούμπα για τη βράβευσή του ως πολυτιμότερος παίκτης της 17ης αγωνιστικής.


«Εχουμε κάνει συζητήσεις με την ΠΑΕ, αυτό που προέχει είναι οι υποχρεώσεις της ομάδας. Συμφωνήσαμε ότι, εφόσον όλα πάνε καλά, όπως φαίνεται ότι γίνεται, θα έχουν όλα αίσιο τέλος το καλοκαίρι», επισήμανε αρχικά ο διεθνής επιθετικός και πρόσθεσε: «Επειδή μέχρι σήμερα είχαμε αρκετά προβλήματα στο διοικητικό, στο αγωνιστικό και εγώ προσωπικά με μικρή μερίδα του κόσμου, είχαμε τα σενάρια και για τα οικονομικά, δεν μιλήσαμε για αριθμούς. Προέχει σε αυτή τη φάση η ομάδα να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Φαίνεται ότι μπαίνουν όλα σε τάξη. Εφόσον όλα είναι καλά, δεν έχω λόγο να μη μείνω περισσότερα χρόνια στην ομάδα. Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει σήμερα η διάθεση και από εμένα και από την ΠΑΕ να συνεχίσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του «δικεφάλου», τόνισε: «Δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο τώρα πέρα από το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια το ίδιο, έχουμε επιπλέον βάρος την κούραση, αλλά παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ερωτηθείς για τις απώλειες που έχει ο «δικέφαλος», μετά τη φυγή των Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, απάντησε: «Τα παιδιά που έφυγαν είναι αξιόλογα, άφησαν το δικό τους σημάδι στην ομάδα, τους ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία, το βήμα το θέλανε. Ο ΠΑΟΚ θα υπάρχει πάντα, ακόμη κι αν φύγω εγώ κι όλα τα παιδιά που είμαστε στα αποδυτήρια. Θα υπάρχουν λύσεις. Ειδικά όπως είναι η κατάσταση στην οικονομία, θα ήταν καλό να δώσουμε βάση σε Ελληνες ποδοσφαιριστές, σε παιδιά από τη δεύτερη ομάδα, το ταλέντο περισσεύει. Αυτό το ξέρουμε χρόνια, αλλά δυστυχώς λίγες είναι οι περιπτώσεις τέτοιων παικτών που συζητάμε. Ελπίζω ότι θα βγαίνουν νέα παιδιά από την ομάδα. Η διοίκηση απαρτίζεται από πρώην αθλητές, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Κατέληξε αναφέροντας: «Η ομάδα και πριν και τώρα έχει καλές περιόδους, αλλά και διάστημα «κοιλιάς», συμβαίνουν αυτά. Όταν έρθει η περίοδος της "κοιλιάς" εύχομαι να είμαστε και λίγο τυχεροί. Είμαστε αισιόδοξοι, θα προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».