31 Ιανουαρίου 2012

Καρχιμάκης: Κατηγορεί την τρόικα για τα μέτρα και για το ότι.... κάνει πλάτες στη ΝΔ... ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ

[Δε νομίζω να υπάρχει τόσο βλάκας που να αμφιβάλλει ότι σε 2-3 μήνες η ΝΔ θα έχει ταυτιστεί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ θα είναι στα βουνά να κάνει αντίσταση;]

Στο…αντιμνημονιακό μέτωπο αρχίζει να περνάει το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης προς την τρόικα, αλλά και τις γενικότερες συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στις συνεδριάσεις του «πρωινού καφέ» της Ιπποκράτους.

«Οι εκπρόσωποι της τρόικα οφείλουν να αντιληφθούν ότι, η πίεση για λήψη μέτρων πέραν των υποχρεώσεων που έχουμε ήδη αναλάβει, θα οδηγήσει στα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα» τονίζει χαρακτηριστικά σε χθεσινή γραπτή του δήλωση ο Μιχάλης Καρχιμάκης, καταλογίζοντάς της επιπλέον ότι κάνει…πλάτες στη Νέα Δημοκρατία.

Η επίθεση Καρχιμάκη στην τρόικα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, αποτυπώνει τη νέα στρατηγική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που -αποχωρούντος του Γ. Παπανδρέου από την ηγεσία - δεν επιθυμεί να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την προσπάθεια διαφοροποίησης της ΝΔ από την κυβερνητική πολιτική και αποφασίζει να την ακολουθήσει.

«Η ΝΔ δεν θα παίζει πια εν ου παικτοίς, ενώ και ο Λ. Παπαδήμος θα πρέπει να κατανοήσει τη δυσκολία που έχουν τα κόμματα» φέρεται να ειπώθηκε στον «πρωινό καφέ», ενώ και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα (όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις του στη συνάντηση των αρχηγών) αποστασιοποιείται από θέσεις που αναγκαζόταν να λαμβάνει ως πρωθυπουργός.

Όπως μάλιστα πληροφορείται το Real.gr, ο Γ. Παπανδρέου το διάστημα που θα παραμείνει ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εντείνει τις επιθέσεις του ενάντια στη συντηρητική ευρωπαϊκή ηγεσία. Στην ίδια γραμμή θα κινηθεί και με τυχόν επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ευελπιστώντας σε δημιουργία συνθηκών επιστροφής του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Επιπτώσεις

Η νέα στρατηγική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ - που δυσκολεύει και το έργο του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου - θα έχει ασφαλώς επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα και την συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και στη στήριξη των μέτρων που θα ληφθούν από την ΚΟ της Ιπποκράτους.

Χθες, πάντως, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στην τρόικα, με τον πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη να θέτει και όρια. «Κανείς δεν θέλει τη χρεοκοπία μιας χώρας. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με όρους που τελικά είναι χρεοκοπία εντός του ευρώ» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε (ράδιο ΑΝΤ1). «Η τρόικα εδώ θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν την ενδιαφέρει αν η χώρα οδηγείται σε ανάπτυξη, αν οδηγείται σε μια λύση, εάν οι πολίτες κάνουν θυσίες αλλά έχουν και κάποια προοπτική. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι πως οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα χρήματα και πώς θα εξυπηρετήσει και συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά» τόνισε με τη σειρά της (Φλας) η Βάσω Παπανδρέου, δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί για την ακολουθούμενη πολιτική στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

real.gr