20 Ιανουαρίου 2012

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα λέμε!!! Και ο Α. Κανάκης απολάμβανε την προστασία της εγκληματικής οργάνωσης... προστάτευαν το μπάρ του από ενοχλητικούς πελάτες


[Η πλάκα είναι ότι μερικοί προσπαθούν να εμφανίσουν τον ψεύτη σαν εκβιαζόμενο!!! Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;]

Και ο Αντώνης Κανάκης είχε σχέσεις με τη σπείρα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης καθώς απασχολούσε μέλη του 4ου κυκλώματος για την προστασία του μπαρ, από ανεπιθύμητους πελάτες ή άλλες ομάδες προστασίας, που διατηρεί ο ταλαίπωρος στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον «αρχηγό» των Ράδιο Αρβύλα προστάτευαν τα αδέλφια Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος και Νίκος Μελέτης που... διοικούσαν αυτό το κομμάτι της εγκληματικής κοινοπραξίας.

Τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν στην προστασία ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου προκειμένου να έχουν τους φουσκωτούς στην είσοδο.


Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης - ο Θωμάς Ψωμάς, ο οποίος είχε τα ψευδώνυμα «Ψωμάς», «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών»- φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό τηλεοπτικό αστέρα, προκειμένου να ελέγχει την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος. Η δε προσπάθεια κάποιων ιστοσελίδων να εμφανίσουν τον Κανάκη σαν θύμα και εκβιαζόμενο δεν αντέχει σε στοιχειώδη λογική μιας και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φουσκωτοί στην πόρτα των μπάρ δεν εκβιάζουν τον ιδιοκτήτη αλλά είναι υπάλληλοί του.


Ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος: Να εισπράττει χρήματα που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του Μελέτη και του Κανάκη. Μάλιστα, συνήθως [μαζί με "φουσκωτούς" που στέκονταν στην είσοδο] ήταν παρών στο κατάστημα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία τους, σε ότι αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος. Το μπαρ του Κανάκη χρειαζόταν τέτοια προστασία μιας και είναι βουτηγμένο στην παρανομία (θυμίζω παλαιότερες καταγγελίες στο troktiko -τις οποίες ο Γκιόλιας έσβησε μόλις έκαναν τη δουλειά τους ;)- ότι ο τιμητής των πάντων και εισαγγελέας των πολιτικών, δεν κόβει αποδείξεις ή απασχολεί ανασφάλιστες γκαρσόνες... και φυσικά με τη σύλληψη του λαμόγιου του ΣΔΟΕ εξηγείται και γιατί ποτέ δεν έγινε κάποιος έλεγχος ή δεν ερευνήθηκαν τυχόν καταγγελίες)


Από την έρευνα προέκυψε η φυσική παρουσία του Ψωμά στα καταστήματα με την επωνυμία «ANGELS», «PUNTA» τα οποία βρίσκονται στην Χαλκιδική και στα καταστήματα με την επωνυμία «DOGS», «GOLDFISH», και «LIMANI» τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και τα οποία προστάτευε έναντι αδράς αμοιβής από τους ιδιοκτήτες τους μεταξύ των οποίων και ο Κανάκης.