14 Ιανουαρίου 2012

Διαψεύδει ο Δ.Πειραιά ότι hackers επιτέθηκαν στη σελίδα του

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε σε αρκετά blogs και sites και κάνει αναφορά σε υποτιθέμενη επίθεση hackers στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, ένιωσα την ανάγκη να σας ενημερώσω για τα κάτωθι.

Δεν υφίσταται καμία επίθεση προς τη σελίδα του Δήμου Πειραιά κατά την περίοδο όπως αυτή προσδιορίζεται στο εν λόγω άρθρο.


Το screenshot που παρατίθεται, αφορά σε παλαιό περιεχόμενο της ιστοσελίδας, το οποίο και βρισκόταν κρυμμένο (hide). Λόγω ''τρύπας'' στον κώδικα κατά πάσα περίπτωση, εμφανίστηκε μπροστά η συγκεκριμένη σελίδα.

Είναι άξιο αναφοράς ότι δε θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, την εν λόγω διαδρομή όπως αυτή περιγράφεται στο screenshot (ο Δήμος-Γυαλί-πλαστικό-Μπλε κάδοι). Αποτελεί μια διαδρομή που ίσως χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα.

Με την παρέμβασή μου αυτή απλά θέλω να τοποθετήσω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, Σαφώς και είναι εφικτό να δεχθεί επίθεση Hackers και η ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά. Εδώ έχουν προσπελαστεί ιστοσελίδες υπουργείων και υπηρεσιών με πολλαπλάσιες δικλίδες ασφαλείας όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και βέβαια αυτό δεν έμεινε κρυφό.

Άρα, εάν και εφόσον δεχτεί μια τέτοια επίθεση και η ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, να είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε και επίσημη ενημέρωση.

@ Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι υπάρχει σε εξέλιξη, πρόγραμμα εγκατάστασης wi-fi, όπου θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης. Η αρχή έγινε με την πλατεία Κοραή (Δημαρχείο Πειραιά) και έπεται συνέχεια (Λιμάνι Πειραιά, Μικρολίμανο, Πειραϊκή, Πασαλιμάνι, Μανιάτικα, Π. Κοκκινιά, Καμίνια, Καραϊσκάκη κλπ). Ο πρώτος κύκλος εργασιών αφορά σε 20 σημεία της πόλης. Το έργο υλοποιείται εσωτερικώς από τη Διεύθυνση Πληροφορικής (δεν έχει δοθεί εργολαβία) η οποία θα είναι υπεύθυνη και για τη συντήρησή του. Υπεύθυνος για το έργο είναι ο κ. Γιάννης Σπανός από τη Διεύθυνση Πληροφορικής.

Σήμερα δε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Σωτηρίου, ούτως ώστε όλοι οι φορείς από κοινού και με συντονισμένες δράσεις, να κινητοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης της πόλης μας (wi-fi, εφαρμογές smart phones, e-maps κλπ), δεδομένης και της σημαντικής αύξησης της κρουαζιέρας που παρατηρείται, και η οποία θα γίνει ακόμη εντονότερη κατά τους θερινούς μήνες, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους εγχώριους και μη επισκέπτες του Πειραιά, να πραγματοποιούν τις αγορές τους και όχι μόνο (εστίαση, διαμονή, πολιτιστικά, μουσεία κλπ) εντός των ορίων του Δήμου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά

PIREASNET.GR
--
Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πειραιά

Σαράντος Ε. Ευσταθόπουλος