03 Ιανουαρίου 2012

Πρόσω ολοταχώς για κάλπες ο Σαμαράς

«Πολιτικός σχεδιασμός και προγραμματισμός της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών». Πάνω σε αυτήν την πολιτική πλατφόρμα θα γίνει η παρέμβαση του Προέδρου της ΝΔ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας σήμερα το μεσημέρι (16:00) στη Λ. Συγγρού λίγες μόνον ώρες έπειτα από τις διαδοχικές παρεμβάσεις Παπούλια, Παπαδήμου και Προβόπουλου για την κρισιμότητα του επόμενου τριμήνου τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την ίδια τη χώρα.


«Εκλογές πριν από το Πάσχα» διεμήνυσε και χθες από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαμαράς, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη σε συνέχεια της παρέμβασης που έκανε μέσω της Real news για το θέμα των εκλογών.

Σημειώνεται πως ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής έχει «δείξει» κάλπες για μετά το Πάσχα μιλώντας για «διαδικαστικό θέμα» ενώ και ο κ. Καρατζαφέρης ζητά οι εκλογές να πάνε όσο το δυνατόν πιο πίσω στο πλαίσιο των τεσσάρων σημείων που έχει θέσει ως προϋποθέσεις, προκειμένου να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στον αντίποδα, στη ΝΔ προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ των οποίων και της επίσπευσης των εκλογών είτε λόγω των εξελίξεων στην οικονομία (PSI και κούρεμα χρέους) είτε λόγω των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ. Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν πάντως ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ένα πολύ σοβαρό έργο να ολοκληρώσει και ως εκ τούτου περισσότερη ζημιά προκαλούν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων όλοι όσοι μιλούν δημοσίως για το «μέχρι πότε» θα πάει η κυβέρνησή του την ώρα που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να επιθυμεί να κλείσει εδώ και τώρα το PSI προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, δεν λείπουν και εκείνες οι φωνές που εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της άφιξης των τροϊκανών και των συζητήσεων για το νέο μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς, όπως έχει ξεκαθαρίσει, δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο που θα έχει ως στόχο να κλείσει «τρύπες» του προϋπολογισμού του 2011 αλλά ούτε και νομοσχέδια που θα έρθουν ως συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ενώ για τις παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα χρειαστούν μέχρι το 2015 παραπέμπει στις συζητήσεις με την τρόικα μετά όμως από τις κάλπες.

real.gr