26 Ιανουαρίου 2012

«Να μετακομίσει το Φόρουμ του Νταβός στην Ελλάδα»... σιγά μην ασχοληθεί κανείς ΄στην Ελλάδα (βίντεο)

[Εμείς το μυαλό μας το έχουμε σε εύκολες λύσεις...να πουλήσουμε κανα οικοπεδάκι ή καμιά εταιρία,άντε να ρίξουμε και καμιά με τον κασμά και να αρχίσει να ξεπηδάει πετρέλαιο... ποιος να τρέχει τώρα να διοργανώνει φόρουμ και συνέδρια... σιγά μη γίνουμε Ελβετοί]

Το Νταβός της Ελβετίας μπορεί να έχει δισεκατομμυριούχους, όμως δεν έχει γιοτ, αναφέρει ο οικονομικός blogger του Reuters, Φελίξ Σάλμον. Ο Σάλμον, από κοινού με την Αριάννα Χάφινγκτον ξεκίνησαν μια πρωτότυπη εκστρατεία. Να μετακομίσει από του χρόνου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελλάδα.

Η Χάφινγκτον προτείνει τη διεξαγωγή του σε ένα ελληνικό νησί και συγκεκριμένα «ψηφίζει» την Πάτμο, καθώς θα έστελνε ένα μήνυμα προς όλον τον κόσμο και θα ήταν και πιο διασκεδαστικό για όσους συμμετέχουν σε αυτό. Όπως αναφέρει ο Σάλμον, ένα ελληνικό νησί θα ήταν τέλειο, καθώς θα προσέφερε αλλαγή κλίματος, ενώ οι πλούσιοι θα έδιναν τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.

Μάλιστα, οι δυο τους έχουν ήδη λανσάρει στο twitter το hashtag # DavosToGreece.

Να σημειωθεί ότι η Χάφινγκτον επέκρινε στη συνέντευξή της στον Σάλμον τις πολιτικές λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα στη χώρα μας, οι οποίες «δεν αφήνουν χώρο στην ανάπτυξη» και αυξάνουν την κοινωνική αναταραχή.

«Ανησυχώ για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη και το ΔΝΤ χειρίζονται το ελληνικό πρόβλημα», τονίζει.