18 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη πίπ@ τα κομμούνια!!! Πήγαν με λεωφορεία στο Βόλο για να κλείσουν τη "Χαλυβουργία Βόλου" αλλά πήραν τον πούλο

Στις δύο μονάδες της Χαλυβουργίας Βόλου και ειδικότερα στο Χαλυβουργείο στην οδό Λαρίσης και στο εργοστάσιο στη Β’ ΒΙΠΕ μεταφέρθηκε και σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες το απεργιακό μέτωπο του Συνδικάτου Μετάλλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Τα δύο εργοστάσια βρέθηκαν πραγματικά σε «κλοιό» με το ένα μέτωπο να συγκροτείται από μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου, του ΠΑΜΕ και άλλων συνδικαλιστών φορέων που έσπευσαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, το δεύτερο μέτωπο με τους Χαλυβουργούς του Βόλου που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο και το τρίτο μέτωπο… με τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες ένθεν κακείθεν για να αποτρέψουν κατάληψη του εργοστασίου αλλά και τυχόν επεισόδια.
Τα δύο εργοστάσια παρέμειναν τελικά ανοιχτά, οι εργαζόμενοι δεν απήργησαν, ενώ ένα πανό μπροστά στην είσοδο του Χαλυβουργείου στην οδό Λαρίσης με το σύνθημα «Όχι στο Φασισμό του ΠΑΜΕ» υποδήλωνε την απόφαση των Βολιωτών Χαλυβουργών να μην υιοθετήσουν την προτροπή του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».
Το σκηνικό έξω από το εργοστάσιο «μύριζε μπαρούτι» από αργά σήμερα το βράδυ. Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα όλες οι βάρδιες των εργαζομένων Χαλυβουργών του Βόλου βρίσκονταν μέσα στα δύο εργοστάσια προκειμένου να αποφύγουν επεισόδια χθες το πρωί. Σταδιακά άρχισαν βέβαια να φτάνουν με λεωφορεία και μέλη του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία στα δύο εργοστάσια.
Στο χώρο μετέβησαν και αστυνομικές δυνάμεις με τέσσερις κλούβες οι οποίες παρατάχθηκαν μεταξύ απεργών και μελών του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων της Χαλυβουργίας Βόλου. Δίπλα τους βαρέλια με αναμμένες φωτιές προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από το τσουχτερό κρύο και τις πολικές θερμοκρασίες.
Στο Χαλυβουργείο του Βόλου στην οδό Λαρίσης από νωρίς το πρωί το παρόν έδωσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος, ενώ στο εργοστάσιο στη Β’ ΒΙΠΕ το παρών έδωσε ο βουλευτής Λάρισας Αντώνης Σκυλλάκος.
Στο χώρο σήμερα το πρωί μετέβη ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης, ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα βρίσκονταν δύο ακόμη διμοιρίες υποστήριξης με αστυνομικούς από τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και τη Λάρισα, αν και τελικά όλα κύλησαν ομαλά και εκτός από φραστικές αντιπαραθέσεις νωρίς το πρωί δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και οι άλλοι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το χώρο γύρω στις 5 το απόγευμα.
Εμείς θα συνεχίσουμε…
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Χαλυβουργείο της οδού Λαρίσης εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου ο Κώστας Στεργίου κατήγγειλε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το εργοστάσιο και υπογράμμισε: «Η προβοκάτσια αυτή δεν έχει προηγούμενο. Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρουσία σε μία απεργιακή συγκέντρωση η οποία μοναδικό στόχο έχει να δείξει την αλληλεγγύη απέναντι στους απεργούς του Ασπροπύργου, αλλά πάνω απ’ όλα να δείξει ότι η εργατική τάξη είναι εδώ, αντιστέκεται, δείχνει τα δόντια της απέναντι σε μια εργοδοσία και σε μια κυβέρνηση που έχει βάλει στόχο να τσακίσει τα δικαιώματά μας. Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι θα παραμείνουμε στις επάλξεις του αγώνα παρά τις όποιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης» και κάλεσε τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Βόλου «να σηκώσουν το κεφάλι τους, καθώς οι ταξικές δυνάμεις στηρίζουν τον αγώνα τους» καταγγέλλοντας επίσης «αυτό το κλίμα στήθηκε μετά από την ενορχηστρωμένη επίθεση και δηλώσεις που έκαναν το ΕΚΒ, ο Σύνδεσμος των Φορτηγατζήδων, το Σωματείο Χαλυβουργών Βόλου, ο κ. Καρτάλης, η κ. Ζ. Μακρή, ο κ. Νάκος, ο κ. Παπατόλιας, οι οποίοι καλούσαν το οργανωμένο κράτος να διαφυλάξει την έννομη τάξη».
«Δικαίωμα στην εργασία…»
Ο Δημήτρης Τσομπάνος, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου, εκ μέρους του προσωπικού της Χαλυβουργίας κατήγγειλε το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου για φασίζουσα νοοτροπία και επεσήμανε: «Θέλουμε το εργοστάσιο ανοιχτό κι είμαστε εδώ από χθες για να κρατήσουμε μία υγιή επιχείρηση στο χώρο και στο Βόλο, διότι εάν κλείσει θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Το ΠΑΜΕ θέλει να κλείσει το χώρο του εργοστασίου, επιθυμεί με τη στάση του να δημιουργήσει νέα κουφάρια εργοστασίων. Εμείς αποφασίζουμε για μας και δε θέλουμε άλλα κλειστά εργοστάσια».
Υπέρ της επιλογής των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου να μην απεργήσουν τάχθηκε και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Ζήση Ντελόπουλο που βρέθηκε στο χώρο να δηλώνει: «Δε θα επιτρέψουμε στους επαγγελματίες και κακούς συνδικαλιστές και ειδικά άλλων πόλεων στο κλείσιμο του εργοστασίου που λειτουργεί από το 1964 και αποτελεί πνοή ζωής για την οικονομία Βόλου, διότι, εκτός από τους 400 εργαζόμενους απασχολεί άλλους τόσους εξωτερικούς συνεργάτες». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών φορτηγών οι 70 ιδιοκτήτες που συνεργάζονται με τη Χαλυβουργία καθημερινά μεταφέροντας προϊόντα, έχουν δικαίωμα στην εργασία και είναι φασιστικό όπως είπε να μην τους επιτρέπουν να εργαστούν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην ανεργία με επιλογή άλλων.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
http://www.taxydromos.gr/article.php?id=37424&cat=88