09 Ιανουαρίου 2012

Βρούτσης-ΝΔ: Μηχανή παραγωγής διευθυντικών θέσεων με τρελούς μισθούςοΟΠΑΠ

«Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς, θα ανακαλύψει τα γνωστά “πασοκικά φαινόμενα” κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Όπως, διαφαίνεται από τις αναγγελίες πρόσληψης της Επιθεώρησης Εργασίας (με α.π. 141/3.1.2012), ο ΟΠΑΠ αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα δημόσιου οργανισμού που λειτουργεί ως “κομματικό λάφυρο” και χρησιμοποιείται απροκάλυπτα ως όχημα για την εξυπηρέτηση κομματικών ημετέρων και φίλων.


Μάλιστα, το θράσος των διοικούντων, ξεπερνάει κάθε όριο αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι “πασοκικές συνταγές”, εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα – σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Σε μια εταιρεία, τα κέρδη και ο τζίρος της οποίας βαίνουν μειούμενα, το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε- και χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί η δέουσα αξιολόγηση- να δημιουργήσει εκ του μηδενός έξι νέες θέσεις υψηλόμισθων διευθυντών. Συγκεκριμένα, μόλις λίγους μήνες πριν τοποθετήθηκε νέος γενικός διευθυντής πωλήσεων (για πρώτη φορά) με μισθό που υπερβαίνει τις 11.000 € το μήνα, ενώ ακολούθησαν από 1/1/2012 και οι διορισμοί 5 ακόμη νέων διευθυντών με μηνιαίες αποδοχές που κυμαίνονται από 5.000 € έως 6.800 €.

Την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής Παπανδρέου (περικοπές μισθών, συντάξεων, χαράτσια), τα “κομματικά δημιουργήματά της” συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα, επιβεβαιώνοντας ότι για τους λίγους και εκλεκτούς “Λεφτά Υπάρχουν”.

Για τα όσα προηγούμενα συμβαίνουν στον ΟΠΑΠ, ζητούμε από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει επαρκείς εξηγήσεις και να επιληφθεί άμεσα του θέματος»