10 Ιανουαρίου 2012

Δ.Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική... με κατεβασμένα τα παντελόνια

Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι σημερινές συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, στην Αθήνα, κατά την οποία προσδιορίσθηκε το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα. Στη συνέχεια συνεδρίασαν οι ομάδες εργασίας των δύο χωρών για να εξειδικεύσουν τους τομείς συνεργασίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του Ισραηλινού ομολόγου του στην Ελλάδα διότι επιστεγάζεται σε κλίμα συνεννόησης και φιλίας και επεκτείνεται στον τομέα της άμυνας.

«Επιλογή και δέσμευση μας αποτελεί η εμβάθυνση της συνεργασίας» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας και παρατήρησε ότι «καθυστέρησε» η εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι «φιλειρηνική και έντιμη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός». Αντίθετα, υπογράμμισε, μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους λαούς των δύο χωρών αλλά και τους λαούς όλης της περιοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η χώρα μας επιδιώκει συνεννόηση με όλους τους γείτονες και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίζει το σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ τόνισε ότι προσβλέπουμε σε στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμβολή της στις περυσινές πυρκαγιές που έπληξαν το Ισραήλ και επισήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου και αργότερα το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.