09 Ιανουαρίου 2012

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστές... αφού δεν εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, είναι ευχαριστημένοι

Σε θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων της χώρας.

Οι δικαστές, κατά την αποχώρησή τους, έδειξαν ικανοποίηση μετά τις δεσμεύσεις που έλαβαν για τα ασφαλιστικά τους, αλλά και την κατανόηση του πρωθυπουργού για τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί και αυτοί, όπως όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δικαστές να υπαχθούν στο Ταμείο Νομικών και όχι στο ΙΚΑ, όπως αρχικά προβλεπόταν, αφού γίνουν τις επόμενες ημέρες οι σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.

Ο πρωθυπουργός είπε στους δικαστές ότι δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους, ενώ οι δικαστές από την πλευρά τους αναφέρθηκαν στους διακριτούς ρόλους των τριών εξουσιών και την πρόθεση όλων να τους υπερασπιστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν έγινε καμία ιδιαίτερη συζήτηση ούτε για τα θέματα των μεγάλων δικαστικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτε για την υπόθεση των καταγγελιών των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι το μεσημέρι της Δευτέρας θα δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις στον αντιεισαγγελέα Π. Μακρή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Παναγιώτης Μπρακουμάτσος και οι πρόεδροι των υπολοίπων δικαστικών ενώσεων, παρουσία των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου και Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.