26 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησε το κύμα κακοκαιρίας

Χιονοπτώσεις και χαμηλή θερμοκρασία σε Θράκη και Πελοπόννησο.


Κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει από αργά το μεσημέρι την Θράκη.


Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Εν τούτοις, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα οχήματα που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης - Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων από 31ο χλμ έως και συνοριακό σημείο Αγ. Κωνσταντίνου, στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Νέας Σάντας - Οργάνης και στο επαρχιακό δίκτυο της πρώην κοινότητας Κέχρου, στη Ροδόπη, καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο Ορμενίου - Πετρωτών - Πενταλόφου, στον Έβρο.

Ταυτόχρονα τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συστηματικά προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών για το ενδεχόμενο σχηματισμού παγετού, ιδιαίτερα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Αλυσίδες στα οχήματα λόγω χιονόπτωσης στην ορεινή Κορινθία

Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω της χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία και, συγκεκριμένα, από το 4ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας - Δερβενίου, από το 10ο ως το 18,5ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας - Λυκουριάς και από το 5ο έως το 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας - Κιάτου.

Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Οι οδηγοί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.