19 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώνεται η κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ

Με κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την κατάρτιση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.



Η ομάδα εργασίας, μετά από οδηγίες του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής υπό τον τίτλο «Γυναίκες: Ίσα δικαιώματα- Ίσες ευκαιρίες».

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:

• Κατέγραψε τις επιπτώσεις της αδιαφορίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις των Γυναικών.

• Προσδιόρισε το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την ισότητα των φύλων ως ουσιώδη παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

• Ανέδειξε στοχευμένες πολιτικές με έμφαση στην ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, στη μέριμνα για τις μονογονικές οικογένειες, στις πολιτικές συμφιλίωσης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής, στην ανάδειξη γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, η τ. Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, καθώς και οι: Νατάσα Ράγιου, Χαρά Καραγιαννοπούλου, Παναγιώτης Παταργιάς, Παντελής Σκλιάς και ειδικοί επιστήμονες.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τη συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης, που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τις Γυναίκες.

newsbomb.gr