10 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ: Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Αντ. Σαμαρά

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως αναμένεται, ο πρόεδρος θα κάνει ενημέρωση για τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και θα συζητήσει με τα στελέχη του τις διαγραφόμενες εξελίξεις ενόψει και της έλευσης του κλιμακίου της τρόικας στην χώρα μας.


Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση, αναφέρεται μόνο ότι έγινε εκτενής ενημέρωση για την πορεία του PSI και συζήτηση επί όλων των θεμάτων. Στο κρίσιμο θέμα των μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα, η ΝΔ λέει ότι θα αποδεχθεί τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Διευκρινίζει, όμως, ότι η δική της θέση είναι ότι καίτοι αναγνωρίζει ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αυτό δεν σημαίνει μείωση μισθών που ήδη είναι χαμηλοί. Αντιπροτείνει μείωση του μη μισθολογικού κόστους με μέτρα που μπορούν να αφορούν την φορολόγηση των επιχειρήσεων, το ρυθμιστικό πλαίσιο και το κόστος της γραφειοκρατίας, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές υπό την προϋπόθεση της εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, ώστε να μην καταρρεύσουν τα ταμεία. Φυσικά, η ΝΔ επιμένει στην άρνησή της στη μείωση των επικουρικών συντάξεων.