21 Ιανουαρίου 2012

Επιμένει ο παπαγάλος Χατζηνικολάου: Η τρόικα ζητάει μειώσεις μισθών-συντάξεων, ο Κουτρουμάνης αντιστέκεται και εγώ κέρδισα άλλη μια διαφήμιση ΤΤ και ΟΠΑΠΤι κι αν ο εκπρόσωπος της τρόικα στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, διέψευσε την περασμένη εβδομάδα ότι ζητάνε μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα... τι κι αν η Κομισιόν δεν σχολίασε το θέμα παραπέμποντας στην τρόικα που κάνει τις συζητήσεις και η οποία έχει διαψεύσει... τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης επιμένουν!!! Η τρόικα ζητάει μειώσει μισθών, αλλά ο Κουτρουμάνης αντιστέκεται και εγώ κέρδισα άλλη μια διαφήμιση ΤΤ και ΟΠΑΠ στο αυριανό μου φύλο... λέει ο παπαγάλος Νίκος Χατζηνικολάου.

Διαβάστε τι γράφει στο real.gr:

Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη έδωσε το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας στον υπουργό Εργασίας προκειμένου να απαντήσει οριστικά για τις θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την μείωση των επικουρικών συντάξεων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως ασφυκτικοί στις πιέσεις τους καθώς τα έθεσαν ως προαπαιτούμενα προκειμένου η χώρα μας να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά «ψαλίδι» έως και 15% στις επικουρικές συντάξεις, μειώσεις στους μισθούς πέραν του 12% που έγινε το διάστημα 2009-2011, παρεμβάσεις στα «δώρα» και περικοπές μισθών σε ΔΕΚΟ.

Από την πλευρά του ο Γ.Κουτρουμάνης φέρεται να τόνισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, που μετέχει στην κυβέρνηση.

Επίσης, σημείωσε πως μία νέα ενδεχόμενη μείωση των μισθών θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.