10 Ιανουαρίου 2012

Γερουλάνος: «Δεν ευθύνεται το Μουσείο για την κλοπή»...και ποιος ευθύνεται ρε παπάρα;

«Η Εθνική Πινακοθήκη, όπως και όλα τα υπόλοιπα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή περί ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τονκ. Γερουλάνο, στην μακρόχρονη ιστορία της η Πινακοθήκη έχει συνεργαστεί με μεγάλα διεθνή μουσεία φιλοξενώντας ανεκτίμητους θησαυρούς της τέχνης, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εγκαταστάσεις της θεωρούνται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ως ασφαλείς και αξιόπιστες.

Σχετικά με την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού εξάλλου και με το ζήτημα της απεργίας των φυλάκων, ο υπουργός επισημαίνει ότι το ΥΠΠΟ έχει προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών διάταξη με την οποία διευθετείται το ζήτημα της πληρωμής τους για εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Κατόπιν αυτού μεταθέτει τις ευθύνες στους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι, όπως λέει, παρότι γνωρίζουν την ρύθμιση αυτή από το τέλος του 2011, δεν ανέστειλαν την απεργία τους. Σημειώνεται εδώ όμως, ότι η ρύθμιση δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, παρά τις δεσμεύσεις...

Τέλος, το υπουργείο Πολιτισμού έχει έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφορικά με την κλοπή των πινάκων.