02 Ιανουαρίου 2012

Βρετανία: Ο Nτ. Κάμερον περιορίζει τις «υπερβολικές» αμοιβές στο Σίτι

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα περιορίσει τις «υπερβολικές» αμοιβές στο χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου, στο πλαίσιο των τολμηρών, όπως δήλωσε, μέτρων που θα λάβει για να προωθηθεί η ανάπτυξη της χώρας.


«Ενώ λίγοι στην κορυφή παίρνουν αμοιβές που μοιάζει να μην έχουν καμιά σχέση με τους κινδύνους που αναλαμβάνουν ή με την προσπάθεια που καταβάλλουν, πολλοί άλλοι είναι κολλημένοι στα επιδόματα, χωρίς ελπίδα ή ευθύνη», δήλωσε ο Κάμερον στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Γι' αυτό θα αντιμετωπίσουμε τις υπερβολές στο Σίτι όπως ακριβώς θα μεταρρυθμίσουμε την πρόνοια, ώστε η δουλειά να αμείβεται και να στηρίζει τις οικογένειες», τόνισε.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου και ο Αδαμάντινος Ιωβηλαίος της Βασίλισσας Ελισάβετ αργότερα φέτος θα προσφέρουν ένα «εξαιρετικό κίνητρο» για να αποκατασταθεί η πίστη στις ικανότητες της χώρας.

Όμως ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την απασχόληση και τις τιμές κατά τον επόμενο χρόνο.

«Το καταλαβαίνω», δήλωσε. «Ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι να το ξεπεράσουμε - όμως ξέρω επίσης ότι θα το ξεπεράσουμε».

Ο Κάμερον δήλωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης συνασπισμού για τη μείωση του ελλείμματος της Βρετανίας προσφέρουν βραχυπρόθεσμα κάποια προστασία από «τις χειρότερες θύελλες του χρέους που μαίνονται τώρα στην ευρωζώνη».

«Κερδίσαμε ασφάλεια για τώρα - και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε τολμηροί, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικοί για την οικοδόμηση του μέλλοντος», τόνισε.