04 Ιανουαρίου 2012

Μαρόκο: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τεύχους του Nouvel Observateur με σκίτσο του Προφήτη Μωάμεθ

Το Μαρόκο απαγόρευσε την κυκλοφορία του γαλλικού περιοδικού Le Nouvel Observateur που δημοσιεύει ένα αφιέρωμα για τον αραβικό κόσμο, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα σκίτσο του προσώπου του Προφήτη Μωάμεθ, που απαγορεύεται από τη μουσουλμανική παράδοση, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.


Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται μερικές ημέρες μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας της γαλλικής εβδομαδιαίας επιθεώρησης l'Express, που είχε δημοσιεύσει ένα αφιέρωμα 95 σελίδων για το Ισλάμ, στον οποίο απεικονιζόταν επίσης το πρόσωπο του Προφήτη Μωάμεθ.


«Το τεύχος του Le Nouvel Observateur απαγορεύτηκε γιατί αναπαρήγαγε το πρόσωπο του Προφήτη Μωάμεθ και αυτό απαγορεύεται από τη θρησκεία μας. Αυτό είναι σαφές», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Επικοινωνίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο τεύχος που απαγορεύτηκε του Le Nouvel Observateur, ένας φάκελος υπό τον τίτλο «Οι Άραβες» παρουσιάζει επίσης το πρόσωπο του προφήτη. Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει: «το αληθινό πρόσωπο του Μωάμεθ», «οι ποιητές του προφήτη», «ούτε ελεύθερος ούτε υποταγμένος».