11 Ιανουαρίου 2012

Τσίπρας: «Μαϊμού» η διαπραγμάτευση για το PSI

Για «μαϊμού - διαπραγμάτευση» με τους εταίρους-πιστωτές μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για αντιδημοκρατική εκτροπή και χαρακτηρίζοντας τον Λουκά Παπαδήμο ως κομιστή των πιστωτών της χώρας.


«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαϊμού διαπραγμάτευση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους. Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο Πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό», παρατήρησε και στη συνέχεια έκανε λόγο για πρώτου μεγέθους αντιδημοκρατική εκτροπή, αν όντως ισχύουν οι διαρροές στον Τύπο «περί ενός νέου εκβιασμού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για πράξη νομοθετικού περιεχομένου αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

«Ποιος έχει δώσει το δικαίωμα σε έναν Πρωθυπουργό, που δεν έλαβε ποτέ την ψήφο του ελληνικού λαού, να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, σκοτεινές εποχές, τότε που μη εκλεγμένες κυβερνήσεις νομοθετούσαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να νοιάζονται για το κόστος, γιατί δεν σκέφτονταν ποτέ να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ανοιχτά ο κ. Τσίπρας.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτροπή, σε μια πρωτοφανή κοινωνική διάλυση αλλά και παράλυση της δημοκρατίας. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι», συμπέρανε ο ίδιος.