19 Ιανουαρίου 2012

Reichenbach: Οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες και πρέπει να τους δώσουμε παραπάνω χρόνο

Συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή της ARD έδωσε ο Γερμανός Reichenbach μιλώντας για την Ελλάδα και τη δουλειά του  task force. Συγκεκριμένα είπε:

"Όλοι στην Ελλάδα ανυπομονούν για το τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, αν δεν δεχθούν οι ιδιώτες πιστωτές να κουρέψουν το χρέος που κατέχουν. Οι Έλληνες είναι καλοί στο να καταστρώνουν σχέδια, αλλά δεν είναι καλοί στο να τα υλοποιούν και γιαυτό είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην υλοποίηση τους.

Πρέπει να διαχωρίσουμε μεταξύ λαού και πολιτικού συστήματος. Ο λαός κλήθηκε να κάνει τεράστιες θυσίες και από αυτή την άποψη είναι κατανοητό να υπάρχουν αντιδράσεις και απεργίες. Από την άλλη, το πολιτικό σύστημα ξέρει ότι τώρα πρέπει να δράσει και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, ιδιαίτερα σε τομείς που πάνε καλά όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές, όπου υγιείς επιχειρήσεις μπορεί λόγω της τραπεζικής στενότητας να βρεθούν μπροστά σε προβλήματα.

Οι αλλαγές προχωράνε αργά και δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα. Αλλαγές όμως γίνονται και γιαυτό πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι με τα χρονικά περιθώρια που δίνουμε στους Έλληνες. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει η διάθεση για αλλαγές και να αναδείξουμε αυτές που γίνονται."