10 Ιανουαρίου 2012

Αίγυπτος: Σε δίκη ο δισεκατομμυριούχος Sawiris της WIND λόγω φώτο του Mickey σαν ισλαμιστή

Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris, παραπέμπεται σε δίκη, 6 μήνες αφού δημοσίευσε στο twitter του μια φώτο που παρουσιάζει τον Μίκυ και την Μίνι σαν...

φανατικούς ισλαμιστές με γένεια και μπούργκα. Ο Sawiris είναι γνωστός στην Ελλάδα σαν πρώην ιδιοκτήτης της ΤΙΜ και της Tellas και είναι Χριστιανός Κόπτης. Η φωτογραφία που δημοσίευσε κυκλοφορούσε το καλοκαίρι θέλοντας να σατιρίσει ότι μετά τις επαναστάσεις στις αραβικές χώρες της Β. Αφρικής, είχε αυξηθεί κατακόρυφα η επιρροή των ισλαμιστών.

Τον Ιούνιο που δημοσίευσε τη φώτο,δέχθηκε πολλές επιθέσεις,μέχρι και απειλές εναντίον της ζωής του. Αμέσως την κατέβασε και ζήτησε συγγνώμη απόόσους δεν κατάλαβαν το αστείο της φώτο.Παρόλα αυτά μετά από μήνες κάποιος ισλαμιστής δικηγόρος κατέθεσε εναντίον του μήνυση και χθες ο εισαγγελέας του Καΐρου αποφάσισε να παραπεμφθεί η υπόθεση σε δίκη.



Να σημειωθεί ότι ο Naguib Sawiris ηγείται του φιλελεύθερου κόμματος "Ελεύθεροι Αιγύπτιοι" που είναι το μεγαλύτερο από τα φιλελεύθερα κόμματα που κατέβηκαν σαν συνασπισμός στις εκλογέςτου Δεκεμβρίου, αλλά χθες δήλωσε ότι θα απέχει από τις εκλογές για τη μικρότερη σημασίας,Άνω Βουλή, που θα γίνουν τέλη Ιανουαρίου,λόγω νοα φαραονικά γονίδια των Αιγυπτίων και γι αυτό η χώρα έχει τα χάλια της, ενώ είναι και λάτρης του ωραίου φύλου όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο σε στριπτιζάδικο: