09 Ιανουαρίου 2012

"Sunday Telegraph" κατά Μπλερ

Στο στόχαστρό της τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ βάζει στη Βρετανία η εφημερίδα "Sunday Telegraph", τόσο για τις οικονομικές του απολαβές όσο και για τα χρήματα που δικαιολογούσε ως έξοδα στην εφορία.

Το δημοσίευμα εστιάζει στο "μυστήριο των 8 εκατομμυρίων λιρών", όπως γράφει, και αναφέρεται σε έναν όμιλο εταιρειών του Τόνι Μπλερ μέσω των οποίων ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός προσέφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα που δείχνουν ότι αυτές οι εταιρείες του είχαν πέρυσι έσοδα 12 εκατομμύρια λίρες. Στην Εφορία, ωστόσο, πλήρωσε μόνο 315.000 λίρες φόρο, καθώς από τον συνολικό τζίρο της εταιρείας, αυτά τα 12 εκατομμύρια, εμφανίστηκε ως κέρδος μόνο το ένα εκατομμύριο λίρες και τα υπόλοιπα έντεκα ως έξοδα.

Το ζήτημα είναι ότι από αυτό το πόσο των σχεδόν 11 εκατομμυρίων σε έξοδα της εταιρείας, δικαιολογήθηκαν στην εφορία μόνο τα 3, και έτσι προκύπτει "το μυστήριο των 8 εκατομμυρίων λιρών".

Εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού αρνήθηκε τους υπαινιγμούς της εφημερίδας για φοροδιαφυγή και τόνισε ότι ο κύριος Μπλερ παραμένει ένας φορολογούμενος πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και όλες οι εταιρείες του.

megatv.com