11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2 (βίντεο σε λίγο)


Ο Γιάννου σκόραρε δις στο Γεντί Κουλέ και ο ΠΑΟΚ πήρε το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας τρίποντο. Δύο δοκάρια με τον Παπουλή ο ΟΦΗ που πίεσε στο β' μέρος για τη διατήρηση του αήττητου σερί, το οποίο έχασε μετά από 5 ματς.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ ήταν μια από τις λίγες ομάδες -ίσως και η μοναδική- που βρήκαν το "κουμπί" του ΟΦΗ και με ανεβασμένη ταχύτητα για ένα ημίχρονο κατάφερε να κερδίσει μέσα στο "Γεντί Κουλέ". Με πίεση ψηλά και πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας οι παίκτες του Λασλο Μπόλονι σημείωσαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή το νεαρό επιθετικό Γιάννου που πανηγύρισε δύο φορές.

Στο 24ο λεπτό, στην πρώτη φάση του αγώνα, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ έπειτα από μακρινό σουτ του Φωτάκη, ασταθή απόκρουση του Βεζυρίδη και αριστερό πλασέ του Γιάννου που ακολούθησε τη φάση και την τελείωσε με επιτυχία. Αυτό ήταν το γκολ που τερμάτισε το σερί του ΟΦΗ που για τέσσερις αγωνιστικές δεν είχε δεχθεί γκολ.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, και στο 37' ο Λίνο έφτασε κοντά στο 0-2 αλλά ο Βεζυρίδης απομάκρυνε το σουτ του Βραζιλιάνου. Στην αμέσως επόμενη φάση (38') ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ, πήρε την μπάλα, πάσαρε στον Γιάννου και αυτός πανηγύρισε για δεύτερη φορά στον αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί έψαξαν τρόπους να αντιδράσουν και στο 56ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στον αγώνα, με σουτ του Μπούρμπου που εξουδετέρωσε ο Κρέσιτς.

Ο MVP των τελευταίων αγωνιστικών για τον ΟΦΗ, Φώτης Παπουλής, "χτύπησε" δύο φορές αλλά οι προσπάθειες του σταμάτησαν στο δοκάρι. Στο 66', έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε την απέναντι γωνία του Κρέσιτς, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ο Χόρχε Λόπεθ που ακολουθούσε έδειχνε να αιφνιδιάζεται και πλάσαρε άουτ σε κενή εστία. Στο 77' αφού νίκησε σε δύναμη και ταχύτητα τον Τσιρίλο, σούταρε δυνατά αλλά το δοκάρι τον σταμάτησε ξανά.

MVP:

Στην πρώτη του συμμετοχή στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, ο Γιάννου σκόραρε δύο γκολ κόντρα στον ΟΦΗ και έδωσε σημαντική νίκη στο "Δικέφαλο του Βορρά".

Αδύναμος κρίκος:


Ο Βεζυρίδης φέρει ευθύνη για το πρώτο γκολ που δέχθηκε. Δεν απομάκρυνε σταθερά και ο Γιάννου τον τιμώρησε.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Σκόρερ: 24', 38' Γιάννου

Κίτρινες κάρτες: (51' Τζ. Λόπεθ, 84' Ταυλαρίδης / 17' Μαλεζάς, 50' Σαλπιγγίδης, 78' Φωτάκης, 87' Κρέσιτς )