06 Φεβρουαρίου 2012

Πινγκ πονγκ διαψεύσεων μεταξύ Συγγρού και Νίκης για τον 13ο και 14ο μισθό

Ενόχληση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δημιούργησε η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό την Κυριακή, καθώς και οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τη Συγγρού ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός διασώθηκαν μετά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά.

Πηγές από την οδό Νίκης διέψευσαν ότι συζητήθηκε το ζήτημα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι το θέμα 13ου και 14ου είχε κλείσει ήδη από την Παρασκευή.

Λίγο αργότερα, στελέχη της ΝΔ επανήλθαν, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος αυτοδιαψεύδεται, επικαλούμενοι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, βάσει των οποίων «είναι ανοιχτά όλα τα θέματα για τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα».

Ενόχληση για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, λέγοντας: «Είναι τουλάχιστον απρεπές να θριαμβολογεί ο κ. Σαμαράς για κάτι που έχει λυθεί εδώ και 3 μέρες» και πρόσθεσε ότι η εκ του ασφαλούς και βολική ρητορική της ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες «γιατί το πακέτο δεν έχει κλείσει».