11 Φεβρουαρίου 2012

Καραμανλής σε βουλευτές ΝΔ: Έτσι όπως τα κατάφεραν οι μαλάκ@@ που ψήφισαν ΓΑΠ το 2009... δεν υπάρχει άλλη λύση

Μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, την ίδια στιγμή που τα όσα συμβαίνουν και οι αντιδράσεις στις επιλογές Σαμαρά απειλούν με νέα διάσπαση το κόμμα στο οποίο διατέλεσε αδιαμφισβήτητος αρχηγός επί 12 ολόκληρα χρόνια.

«Εδώ που φτάσαμε είναι ανάγκη να ψηφιστούν τα μέτρα και να πάμε γρήγορα σε εκλογές» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στους πολλούς βουλευτές της ΝΔ που επικοινώνησαν τηλεφωνικά τις τελευταίες ώρες μαζί του (ή και από κοντά στο περιθώριο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας), ανήσυχοι για τις εξελίξεις.

Η παρέμβαση Καραμανλή ως ενοποιητικού παράγοντα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω της διάστασης «ανταρσίας» που τείνει να λάβει η διαφωνία αρκετών βουλευτών της ΝΔ με την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος να υπερψηφίσει τα μέτρα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα (μαζί με όσους άφησαν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο) ανέρχονται στους 15!

Το «εδώ που φτάσαμε» βέβαια εξυπακούεται ότι εμπεριέχει αιχμή για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αλλά και για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπαδήμου, σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.

star.gr