14 Φεβρουαρίου 2012

«Γαλάζιες» διεργασίες από τους «21» - Επίδειξη πυγμής από Σαμαρά

«Αν δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία δεν θα ψήφιζαν ούτε δέκα» λένε οι διαγραφέντες της ΝΔ. Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση τους με τον Αντ. Σαμαρά που ξεκινά περιοδείες και «επιτίθεται» στη δεξαμενή του ΛΑΟΣ.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνουν πολλοί από τους 21 διαγραφέντες της ΝΔ ως προς τις μελλοντικές πολιτικές κινήσεις τους από τη στιγμή που και επισήμως τέθηκαν εκτός κόμματος με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του κόμματος.

«Αν δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία δεν θα ψήφιζαν ούτε δέκα βουλευτές» είπε χθες το βράδυ στη ΝΕΤ ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Βλάχος ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους διαγραφέντες συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος συναντήθηκε με τους προέδρους των ΝΟΔΕ επιχειρεί να βάλει το κόμμα σε προεκλογική τροχιά και μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του εξήγησε τη στάση του: «Η θέση μας ήταν μεταξύ της βεβαιότητας της καταστροφής και της αμφιβολίας της σωτηρίας. Πολλοί νόμιζαν ότι δεν θα το κάνω. Αν δεν το έκανα θα ήμουν εγκλωβισμένος. Τι σόι πρωθυπουργός θα είμαι την επόμενη ημέρα;» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις διαγραφές.

Η άποψη Σαμαρά κάθε άλλο παρά περιορίζει τις γκρίνιες που ακούγονται στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού για τους Ανδρέα Λυκουρέντζο και Κώστα Τασούλα οι οποίοι χθες απέφυγαν κάθε δημόσια δήλωση για τα όσα συνέβησαν στη βουλή στη δραματική ψηφοφορία της Κυριακής.

Ο διαγραφέντες που συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της ηγεσίας: Για το τελεσίγραφο της κομματικής πειθαρχίας και στο παρά πέντε της ψηφοφορίας, για τη διαγραφή και από το κόμμα, για την επιλογή του κ. Σαμαρά, όπως λένε, να ακούσει μία συγκεκριμένη ομάδα από τους βουλευτές της ΝΔ που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ της συγκρότησης μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι διαγραφέντες πάντως δεν φαίνεται να έχουν, τουλάχιστον επί του παρόντος, κοινή στόχευση ή κοινές αποφάσεις για το πως θα κινηθούν εντός και εκτός βουλής. «Εγώ το έμαθα όταν ρώτησα την Κουντουρά στο εντευκτήριο της βουλής λίγο πριν από την ψηφοφορία» έλεγε στο real.gr ένας από τους «γαλάζιους» που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει όσο τίποτε άλλο να κλείσει γρήγορα τις «πληγές» που άνοιξε στη ΝΔ η διαδικασία στη βουλή προκειμένου να μπει στην προεκλογική περίοδο με εσωκομματική ηρεμία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει τις πρώτες περιοδείες στοχεύοντας παράλληλα στην εκλογική δεξαμενή του ΛΑΟΣ:

Χθες έκανε μία ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση –«θα τους κατεβάσω τους κουκούλες» είπε για τους κουκουλοφόρους –στοχεύοντας σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που αντιδρά στους βανδαλισμούς και στις καταστροφές θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για επέκταση των κοινωνικών αναταραχών λόγω της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που όπως εκτιμά μπορεί να ανατραπεί μόνο μέσω των εκλογών.

 Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
real.gr