28 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Το μαρτύριο της σταγόνας για τους «21»

Και όμως, δεν αρκεί μόνο η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων για την επιστροφή κάποιων από τους διαγραφέντες στη Λ. Συγγρού. «Συνεκτιμώνται διάφοροι παράγοντες» λένε τώρα από τη ΝΔ.

Όλα κρίνονται σήμερα για τους «21» της ΝΔ κάποιοι εκ των οποίων καλούνται να μεταβάλουν το αρχικό τους «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση και να ψηφίσουν στη βουλή τους εφαρμοστικούς νόμους προκειμένου να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή τους στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα.

Όπως είχε γράψει εδώ και μία εβδομάδα το real.gr υπό τον τίτλο «Ψηφίστε και βλέπουμε...» στο επιτελείο Σαμαρά φαίνεται πως επικράτησε η άποψη πως δεν αρκεί μόνον η στάση στη βουλή προκειμένου να πάρουν το «διαβατήριο» της επιστροφής τους για τη ΝΔ.

«Η ψήφιση των νόμων είναι αναγκαία προϋπόθεση όχι όμως και απολύτως ικανή για να επιστρέψουν». Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η τελική απόφαση Σαμαρά για τους διαγραφέντες από τους οποίους περιμένει και άλλες κινήσεις...μεταμέλειας προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το κάλεσμά του σε πανστρατιά τουλάχιστον ως προς τα μέχρι χθες δικά του στελέχη.

Επί της ουσίας στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ μιλούν για «21 διαφορετικές περιπτώσεις» και όπως λένε θα συνεκτιμηθούν διάφοροι παράγοντες πριν υπάρξει και επισήμως η επιστροφή ορισμένων εξ’ αυτών στην κοινοβουλευτική ομάδα και άρα στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Με αυτόν τον τρόπο, η ηγετική ομάδα της ΝΔ φαίνεται πως βάζει στο μικροσκόπιο τη γενικότερη συμπεριφορά των στελεχών αυτών όλες τις προηγούμενες ημέρες όπου υπήρξαν διάφορες δηλώσεις και συνεντεύξεις που προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στη Λ. Συγγρού.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού γνωρίζουν για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα από τους «21» που ήδη παρασκηνιακά κινήθηκαν προς άλλες κατευθύνσεις παρά το γεγονός ότι δημοσίως άπαντες είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με κάποιο άλλο κόμμα ή με τη νέα κίνηση του Πάνου Καμμένου.

Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας πάντως ουδείς από το επιτελείο Σαμαρά κάνει κάποια πρόβλεψη για το πόσοι τελικά από τους διαγραφέντες θα πουν το μεγάλο «ναι» στις ψηφοφορίες της βουλής αλλά οι περισσότεροι κρατούν μικρό καλάθι καθώς οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους δέκα εκείνοι που θα δηλώσουν «μεταμέλεια».

Το μαρτύριο της σταγόνας όμως στο οποίο...υποβάλλονται οι διαγραφέντες φαίνεται πως δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού ακόμη και εκείνοι που δείχνουν έτοιμοι να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους έπειτα και από το τελευταίο μήνυμα της Λ. Συγγρού εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το εάν και κατά πόσον θα μπορέσουν αργότερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να διαχειριστούν τόσο την αλλαγή στάσης τους όσο και το αρνητικό κλίμα που ήδη υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα από εκείνους που εξ’ αρχής ακολούθησαν πιστά την κομματική γραμμή.

real.gr