17 Φεβρουαρίου 2012

Εντυπωσιακή η μαλακ@@ που τους δέρνει... Το 48% των Γερμανών υπέρ της συνέχισης της βοήθειας προς την Ελλάδα


Το 48% των ερωτηθέντων Γερμανών θεωρούν ότι πρέπει να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Infratest-Dimap» για τον τηλεοπτικό σταθμό ARD και παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα...
το 43% των ερωτηθέντων απαντούν αρνητικά στο ερώτημα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε αντίστοιχη έρευνα πριν από δύο εβδομάδες το «ναι» είχε συγκεντρώσει 50% και το «όχι» 40%.

Στην πρόθεση ψήφου προηγούνται οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) με 36% (καμία μεταβολή), ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 29% (καμία μεταβολή), οι Πράσινοι με 16% (+1%), η Αριστερά με 7% (καμία μεταβολή), οι Φιλελεύθεροι με 3% (καμία μεταβολή) και το Κόμμα των Πειρατών με 6% (καμία μεταβολή).

Ενώ χαρακτηριστική της διαφοράς νοοτροπίας με την οποία αντιμετωπίζουμε εμείς το κράτος είναι η παρακάτω απάντηση στο γκάλοπ:

Σε ερώτηση τι να κάνει το κράτος με τα δις που περισσεύουν στα ασφαλιστικά ταμεία, το 30% λέει να χρησιμοποιηθούν για μείωση των εισφορών, το 17% λέει να επιστραφούν στους ασφαλισμένους και ... το 50% λέει να μείνουν στα ταμεία σαν απόθεμα για πιο φτωχές χρονιές.... και οι Έλληνες έτσι θα απαντούσαν... είναι σίγουρο