03 Φεβρουαρίου 2012

Γκράντε διαδικτυακή παπαριά: «5 χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία κ.α.) δεν ψήφισαν την ACTA γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους!!!»

Μου στέλνει κάποιος (δεν έχει σημασία ποιος) κείμενο, για να το δημοσιεύσω, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως σε blogs με τίτλους "Παπαδήμιος και στο ιντερνετ" ή "SOS: Απαγορεύουν την αναδημοσίευση ειδήσεων στο Ίντερνετ με νόμο!!" (βάζοντας τις κατάλληλες λέξεις στην αναζήτηση της google μπορείτε εύκολα να βρείτε που γράφτηκε) και λέει:


«Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα “πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο”, που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους»

Προσέξτε!!! Γερμανία και Ολλανδία δεν υπέγραψαν γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους!!! Άρα εσύ που το διαβάζεις δεν συμπεραίνεις αμέσως ότι η ACTA είναι κάτι τρομακτικό;

Και τρομακτική μπορεί να είναι η σύμβαση, αλλά σίγουρα όχι επειδή δεν την υπέγραψαν οι παραπάνω χώρες... γιατί οι παραπάνω χώρες δεν την υπέγραψαν ΑΚΟΜΑ επειδή δεν πρόλαβαν και όχι επειδή διαφωνούσαν ή επειδή οι πολίτες τους αντιδρούσαν!

Διαβάζουμε πχ. στα θέματα συζήτησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων (που απαρτίζεται από τους ΥΠΕΞ των χωρών μελών της ΕΕ) της 14ης Δεκεμβρίου 2011 ή στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της 18ης Ιανουαρίου 2011, τα εξής:

Anti-counterfeiting trade agreement
The Council is expected to adopt a decision authorising the signing of an anti-counterfeiting trade agreement (ACTA) between the EU and Australia, Canada, Japan, the Republic of Korea, Mexico, Morocco, New Zealand, Singapore, Switzerland and the United States.

ACTA is aimed at establishing an international framework to improve the enforcement of intellectual property right laws and create improved international standards for actions against large-scale infringements of intellectual property. Negotiations were concluded in November 2010.

Τώρα εγώ πρέπει να το μεταφράσω για να αποδείξω τι παπαριές γράφουν κάποιοι άσχετοι και τι αναπαράγουν κάποιοι που δεν ψάχνουν;

Η συμφωνία λοιπόν είναι μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας, Ιαπωνίας κ.λπ. Γκεκε;

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που ξεκίνησαν το 2007, κάθονταν η ΕΕ εκπροσωπώντας όλα τα κράτη της ΕΕ. Γκέκε;

Το ότι στην Ιαπωνία δεν υπέγραψαν όλα τα μέλη της ΕΕ, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπογράψουν! Γκέκε;

Απλά τα 5 κράτη της ΕΕ δεν υπέγραψαν για διαδικαστικούς λόγους και θα το κάνουν τους επόμενους μήνες. Γκέκε;

Για τη Γερμανία πχ. να σας πω ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την υπογραφή στις 30 Νοεμβρίου. Μετά έπρεπε να πάει στο Υπ. Δικαιοσύνης το οποίο με τη σειρά του έπρεπε να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου και πάει λέγοντας. Αυτές οι διαδικασίες παίρνουν κάποιο χρόνο. Γκέκε;

Διαδικαστικοί είναι λοιπόν οι λόγοι που οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος δεν υπέγραψαν, και όχι ουσιαστικοί, μιας και είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν αφου το αποφάσισαν οι μηχανισμοί της ΕΕ... γι'αυτό εξάλλου όπως έγραφαν και μόνοι τους οι φουριόζοι bloggers: "το ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει για την υιοθέτηση της σύμβασης ACTA τον Σεπτέμβριο"...

Άντε λοιπόν να κόψουμε τις παπαριές και τις υπερβολές γιατί μας κάνουν όλους γραφικούς... 
και οι δημοσιοκάφροι άλλο που δεν θέλουν να ξεφτλιζόμαστε...

ΥΓ. Όσον αφορά την ουσία της συμφωνίας ACTA και το πόσο επικίνδυνη για την ελευθερία του λόγου είναι, δεν μπορεί κανείς να ξέρει αφού κανείς δεν την έχει δει να εφαρμόζεται. Πάντως οι Ευρωπαίοι λένε ότι βελτίωσαν πολλά από τα σκληρά μέτρα που ήθελαν οι αμερικάνοι και το σίγουρο είναι ότι δεν θα κλείνουν σελίδες και δεν θα καλούνται πάροχοι να δίνουν στοιχεία μιας και αυτά τα θέματα ρυθμίζονται ήδη από υπάρχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία... γιατί και αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους ξέρουν ότι η αλήθεια δεν μπορει να κρυφτεί...

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα της ΕΕ για να ξέρετε από πρώτο χέρι και να μη λέτε αρλούμπες όπως αυτοί που γράφουν δήθεν για να σας ενημερώσουν:
europa.eu