09 Φεβρουαρίου 2012

Κόλπο του Βενιζέλου είναι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο 8%, ο οποίος έχει σχέδιο ανάστασης... λένε οι φίλοι του

Θετικό μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να περάσουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστά μόλις 8% και στην πέμπτη θέση, κύκλοι προσκείμενοι στον Ευάγγελο Βενιζέλο υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέδιο για τη διάσωση της παράταξης.

«Οι πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια» υποστηρίζουν θέτοντας ως ζητούμενο «μια προοδευτική πλειοψηφία μεταρρυθμίσεων και υπευθυνότητας, όχι προοδευτική κατά δήλωση, αλλά προοδευτική κατ' αποτέλεσμα».

«Αναγκαζόμαστε να λάβουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις που μας φέρνουν σε μετωπική σύγκρουση με μεγάλα τμήματα της παραδοσιακής κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για έναν συναισθηματικό, ηθικό, πολιτικό και εκλογικό ακρωτηριασμό, που το ΠΑΣΟΚ υφίσταται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία μας. Αυτό που σε τελική ανάλυση κρίνεται, είναι η υπερηφάνεια του έθνους και του λαού», αναφέρουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσης, εκτιμούν ότι ο Έλληνας μπορεί να κάνει θυσίες, καθώς «αντιλαμβάνεται, ανέχεται, αντέχει, αλλά θέλει να πειστεί ότι υπάρχει σχέδιο που έχει αρχή, μέση και τέλος. Ότι κάποια στιγμή αποκαθίσταται η βεβαιότητα, η ασφάλεια. Και ότι λίγο αργότερα, αλλά σε ορατό χρονικό σημείο, θα αρχίσει η αποκατάσταση των αδικιών και των ανισοτήτων».

Παράλληλα, οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι «υπάρχει σχέδιο για να επανασυστήσουμε την παράταξη. Το στοίχημα της χώρας θα το κερδίσει όποιος μιλάει με ειλικρίνεια και λέει την αλήθεια. Από αυτό θα κριθεί η παράταξη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια προοδευτική πλειοψηφία μεταρρυθμίσεων και υπευθυνότητας. Με ρεαλιστικές εκτιμήσεις και υπολογισμούς. Όχι προοδευτική κατά δήλωση, αλλά προοδευτική κατ' αποτέλεσμα».

«Χρειαζόμαστε την υπευθυνότητα γιατί είμαστε συνεπείς και έχουμε υπογράψει δεσμεύσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις γιατί χωρίς αυτές δεν επιβιώνουμε και χρειαζόμαστε την προοδευτικότητα κυρίως ηθικά, γιατί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ακόμη κι όταν δε μπορούμε», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

newsbomb.gr