07 Φεβρουαρίου 2012

Το Ράδιο Αρβύλα κι ο Κανάκης συμπάσχουν με το ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

Όσοι  παρακολουθούν το Ράδιο Αρβύλα του Αντώνη Κανάκη θα έχουν διαπιστώσει ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια να μας παρουσιάσει μέσω σάτιρας δήθεν ότι Σαμαράς και Παπανδρέου είναι το ίδιο.

Πρώτο κρούσμα πέρυσι που πήρε έτοιμο το σατιρικό ηχητικό μοντάζ από την Ελληνοφρένεια παρουσιάζοντάς το σαν αληθινό, για να στηρίξει την άποψή του ότι «όλοι το ίδιο είναι».

Δεύτερο κρούσμα η εξωφρενική και χωρίς επιχειρήματα άποψη που εξέφρασε σε μια εκπομπή του πέρυσι το χειμώνα πώς «είναι προφανές ότι ο Σαμαράς θα υπέγραφε το Μνημόνιο αν ήταν στη θέση του Παπανδρέου αλλά είπε το όχι μόνο και μόνο επειδή ήταν αντιπολίτευση»!.

Τρίτο κρούσμα στην τελευταία εκπομπή του που κατηγόρησε τον Σαμαρά για «μικροψυχία» επειδή λέει δήλωσε σε πρώτο πρόσωπο ότι «Παλεύω και παλεύω  με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω (εννοείται το πακέτο των νέων μέτρων που ζητάει η Τρόϊκα και συνεπάγονται περισσότερη ύφεση, που η χώρα δεν αντέχει)», αντί να πει «παλεύουμε». Ότι δηλαδή σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή για τη χώρα ο Σαμαράς κοιτάει τον εαυτό του εγωιστικά ενώ η προσπάθεια είναι συλλογική (καλά τώρα!).

Το ότι και οι πέτρες γνωρίζουν πως αληθινή διαπραγμάτευση γίνεται για πρώτη φορά τώρα, λόγω της στάσης Σαμαρά, είναι προφανώς μια λεπτομέρεια. Και μιλάει αυτός ο Κανάκης που δεν είχε τη μεγαλοψυχία να ζητήσει συγγνώμη για την αθλιότητα με το βίντεο της Ελληνοφρένειας που αναμετάδωσε, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Σαμαράς δεν έλεγε ακριβώς τα ίδια με τον Παπανδρέου αλλά επαναλάμβανε σε μια ομιλία του αυτά που έλεγε ο πολιτικός αντίπαλος για να τα αντικρούσει. Δηλαδή πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να στηριχτεί το κλασικό πασοκικό επιχείρημα «όλοι το ίδιο είναι».

Γενικά η λάϊφ στάϊλ εκδοχή του πασοκισμού ή έστω του πρώην πασοκισμού, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για το ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ή κάποτε πίστεψαν, ένα επιχείρημα έχουν: «Όλοι το ίδιο είναι».

Αν και είναι γεγονός ότι ο Κανάκης είναι κάτι καλύτερο και γενικά περισσότερο ταλαντούχος από άλλους του lifestyle (π.χ. από τον Κωστόπουλο) και λέει συχνά πυκνά από τις εκπομπές του ότι θεωρεί τον εαυτό του απελευθερωμένο και μη ανήκοντα πια σε κάποιο κόμμα, δυστυχώς δεν πάει παρά πέρα από το εύκολο «όλοι το ίδιο είναι». Σπουδαία πολιτική θέση…  Κατάλληλη για να χαϊδέψει κανείς τα αυτιά άπειρων παιδιών μετεφηβικής ηλικίας ή απολιτίκ νέων.

Αν οι άνθρωποι της σάτιρας δεν έχουν την οξυδέρκεια να δουν πιο μακριά από τους εύκολους αφορισμούς για την πραγματικότητα τότε η σάτιρά τους πάσχει και όχι η πραγματικότητα.