07 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν θα φύγει από το ευρώ η Ελλάδα"

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και δεν θα εκδιωχθεί από τη ζώνη του ευρώ προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική εφημερίδα Tages - Anzeiger και επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Όπως επισήμανε ο κ. Γιούνκερ, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να επενδύσουν πάρα πολλά κεφάλαια για την διάσωση του κοινού νομίσματος.

Προειδοποίησε ότι το τέλος του ευρώ θα σηματοδοτούσε το τέλος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα σταθεροποιηθεί και θα ανακτήσει τη δυναμική του ενώ προέβλεψε ότι σε 20 χρόνια από σήμερα η Ευρωζώνη θα έχει περισσότερες χώρες.

Σχετικά με την γαλλο-γερμανική ιδέα για τη δημιουργία ενός δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους η οποία και διατυπώθηκε χθες στο Παρίσι μετά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Γιούνκερ μίλησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RBB Inforadio υπογραμμίζοντας ότι "δεν είναι παράλογη".

Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν χρειάζεται ακόμα να διευθετηθούν οι "τεχνικές λεπτομέρειες" αυτής της πρότασης.