15 Φεβρουαρίου 2012

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον Εφραίμ

Νέα αίτηση, αυτή τη φορά προς το Συμβούλιο Εφετών για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους υπέβαλε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Ο ηγούμενος της Μονής, που αντίστοιχο αίτημά του απορρίφθηκε πριν λίγες ημέρες από την ανακρίτρια της υπόθεσης Ειρήνη Καλού, επικαλείται και πάλι στην αίτησή του λόγους υγείας αλλά και ουσίας.


Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Παράλληλα η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της αγιορείτικης μονής και του Δημοσίου έχει ολοκληρώσει την 3χρονη κύρια ανάκριση που διενήργησε και τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κηρύξει το πέρας της διαδικασίας, αναμένεται να αποστείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών την ογκώδη δικογραφία ώστε να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των συνολικά 32 κατηγορουμένων.