01 Φεβρουαρίου 2012

Νέα συνάντηση Παπαδήμου-αρχηγών για τα νέα μέτρα... τα οποία η ΝΔ δεν θα ψήφιζε...

Νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αναμένεται να συγκαλέσει το αργότερο ώς την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Μέτρα για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» 4,4 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες πως η Σύνοδος Κορυφής ζητεί από τα ελληνικά κόμματα να δεσμευτούν αμετάκλητα στην τήρηση του νέου προγράμματος. Ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστεί αυτή η δέσμευση θα προσδιοριστεί εν καιρώ και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνοχή των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων.

Στόχος είναι η συμφωνία των τριών κομμάτων να κλείσει μέχρι την Παρασκευή, ώστε το νέο μνημόνιο να τεθεί προς συζήτηση στη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Κατά τη συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Λ.Παπαδήμος αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, αλλά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.