23 Φεβρουαρίου 2012

"Όχι" στα αιτήματα Τσοχατζόπουλου


 Όχι  στα αιτήματα Τσοχατζόπουλου
Απέρριψε ο ανακριτής Θ. Κανελλόπουλος το αίτημα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση του ποσού της χρηματικής εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε προθεσμία στον κατηγορούμενο έως την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να καταθέσει το ποσό της χρηματικής εγγύησης των 150.000 ευρώ.

Με την ίδια προσφυγή, ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητούσε να αρθεί και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ούτε όμως αυτό το αίτημα έγινε δεκτό.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο ήρθαν μετά την απολογία του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση του 2009).

Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι όφειλε να δηλώσει το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου την επόμενη χρονιά, όπως και το έκανε, και ότι απέστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής, στοιχεία που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

megatv.com