18 Φεβρουαρίου 2012

Β. Σόιμπλε: Συμπονώ τους Ελληνες πολίτες

Μεγάλη εκτίμηση και συμπόνια εκφράζει προς τον ελληνικό λαό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων.

«Συμπονώ τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Tagesspiegel και συνεχίζει: «Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας -και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τους έχω- δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν».

Σχετικά με τις μειώσεις των αποδοχών, ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι στο μέλλον οι μισθοί θα βρεθούν «περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτούς της Ισπανίας».

«Τι πρέπει να πούμε στους ανθρώπους των χωρών της ανατολικής Ευρώπης ή των χωρών της Βαλτικής, όπου ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη χαμηλότερος αλλά θα συμβάλουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα;», συμπληρώνει.