19 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: Ο Κ.Παπούλιας δεν κατάλαβε καλά

Με ειρωνική διάθεση απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Tagesspiegel ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε στις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια που προ ημερών αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που λοιδορεί την πατρίδα μου».
«Δεν γνωρίζω κανέναν κ. Σόιμπλε στον οποίο να ταιριάζει η κριτική αυτή. Ίσως ο Έλληνας πρόεδρος να κατανόησε κάτι λάθος» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και δικαιολόγησε τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα τελευτά δύο χρόνια αγωνίζεται για τη σταθερότητα του ευρώ και ιδιαίτερα για τη χώρα μας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τον σεβασμό και τη συμπάθεια του για τους Έλληνες και τις θυσίες που έχουν κάνει αυτά τα δύο χρόνια. Επιπλέον δήλωσε ότι κατανοεί τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών.

«Οι περισσότεροι πολίτες που πλήττονται τώρα από τα μέτρα περικοπών και τις μεταρρυθμίσεις, δεν φταίνε για τη στασιμότητα, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και την αντιπαραγωγική χρήση των πόρων στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την ελληνική ελίτ. «Ένα διόλου ασήμαντο τμήμα της ελίτ ακόμη και σε αυτή την δύσκολη φάση καυχιέται στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν πληρώνει φόρους και δεν πολυενδιαφέρεται για το καλό της χώρας και των πολιτών. Είναι απολύτως κατανοητό, λοιπόν, ότι αυτή στάση μόνο ως έντιμη και δίκαιη δεν προσλαμβάνεται από πολλούς» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.