14 Φεβρουαρίου 2012

Το "ναι σε όλα" του Καραμανλή

Οι απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία από την ψηφοφορία του psi ήταν δεδομένες. Κάποιοι δεν θα άντεχαν το βάρος της ευθύνης, κάποιοι είχαν ήδη επιλέξει διαφορετικά στρατόπεδα, ενώ άλλοι μπροστά στον ορατό κίνδυνο να αποχαιρετήσουν οριστικά τα βουλευτικά έδρανα έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί.


Σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς απώλεσε τη στήριξη ανθρώπων που μέχρι πρότινος ανήκαν στον ευρύτερο πυρήνα των εσωκομματικών υποστηρικτών του. Ας μην ξεχνάμε όμως πως αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι δικιά του. Εκλέχθηκε στις εκλογές του 2009, πριν ο Σαμαράς αναλάβει την αρχηγία του κόμματος.

Στα κέρδη στο εσωκομματικό πεδίο πρέπει να υπολογιστεί η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης από τον Κώστα Καραμανλή. Για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη η στάση του, στην πραγματικότητα όμως έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Οι Καραμανλήδες με την πολιτική τους σφράγισαν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ο Κώστας Καραμανλής δεν θα την έθετε ποτέ υπό αμφισβήτηση. 

Ναι, αν ο λαός δεν είχε υποκύψει στα ψέματα του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, σήμερα πιθανότατα δεν θα βρισκόμασταν στο Μνημόνιο. Το σήμερα όμως είναι σήμερα και οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Κώστας