01 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα Ίμια από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Με κεντρικό σύνθημα «ΙΜΙΑ Δεν ξεχνάμε, Τιμάμε, Προχωράμε – ΟΧΙ στο Μνημόνιο και στην Υποταγή» σε μια εκδήλωση με μεγάλη προσέλευση κόσμου και έντονη συναισθηματική φόρτιση, η Δημοκρατική Αντιμνημονιακή Πρωτοβουλία τίμησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών στα Ίμια, υποπλοιάρχου ΠΝ Χριστόδουλου Καραθανάση, υποπλοιάρχου ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου και σημαιοφόρου ΠΝ Έκτορα Γιαλοψού.

Η Δημοκρατική Αντιμνημονιακή Πρωτοβουλία είναι για μια κίνηση στελεχών που κινούνται στο χώρο της αντιμνημονιακής κεντροδεξιάς αλλά με ισχυρές προσβάσεις και σε άλλους πολιτικούς χώρους, που δημιουργήθηκαν από την συνύπαρξη στις Πλατείες και στις δράσεις των Αγανακτισμένων του περασμένου χρόνου.

Την ταυτότητα της κίνησης αυτής έδωσε εκτός από την σύνθεση των εισηγητών και η Μαρία Γιαλαμά, αναπλ. Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής της ΝΔ και μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, για το ποιοι αποτελούν την πρωτοβουλία αυτή, που στην πλειονότητα τους είναι μέλη της Π.Ε. της ΝΔ, εκλεγμένοι σε διάφορους φορείς, με κοινό σημείο αναφοράς την προέλευση τους από την ΟΝΝΕΔ της περιόδου Αβέρωφ.

Την εκδήλωση με θέμα «Από τα Ίμια στο ΔΝΤ», χαιρέτησαν εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων, από όλο το ιδεολογικοπολιτικό φάσμα, όπως ο Πρόεδρος του Άρματος Πολιτών και βουλευτής Γιάννης Δημαράς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Διστόμου Γιάννης Πατσαντάρας, ο Φίλιππος Ταυρής, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και αν. Γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος, ο εκπρόσωπος του Νέου Αγωνιστή, Γιάννης Χατζηαντωνίου, μεταξύ άλλων.

Παρόντες, ήταν οι γονείς του ηρωικού σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού Έκτορα Γιαλοψού.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο αδερφός του πεσόντα στα Ίμια υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ιατρός Νίκος Βλαχάκος, οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιώς Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος πολύ συγκινημένος, έκανε αναφορές στο σήμερα, στηλιτεύοντας τις προτάσεις της τρόικας για τη μείωση των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Επίσης, μίλησαν ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών για το μείζον θέμα των επανορθώσεων.

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργος Αναγνωστάκος μέλος της Π.Ε. της ΝΔ, αναφέρθηκε στο θέμα «Από τα Ίμια στο ΔΝΤ», στις γκρίζες ζώνες που τότε δημιουργήθηκαν, στο σημερινό καθεστώς της Τρόικας και στους όρους ανατροπής του.

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Στανωτάς, εκπρόσωπος Τύπου Άρματος Πολιτών που μίλησε στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εθνική λαϊκή ενότητα που απαιτείται για την ανατροπή του Μνημονίου.

Συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους τα μέλη της Π.Ε. της ΝΔ Σάκης Λαμπρόπουλος, Πέτρος Τζώρτζης, Γιάννης Γιαρέντης, ο τ. νομάρχης Στέλιος Πολίτης κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο πεσόντων και με αναγγελίες για επόμενες εκδηλώσεις της Αντιμνημονιακής Πρωτοβουλίας που προγραμματίζονται.