13 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανία: Βοήθεια στην Ελλάδα εντός ευρωζώνης

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαιρετίζοντας τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, απόφαση την οποία περιέγραψε ως ενδεικτική «της βούλησης και της ετοιμότητας των Ελλήνων να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες».

Ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια εξώθησης της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος», ωστόσο κάλεσε «τις μεγάλες δυνάμεις του τόπου να είναι διατεθειμένες και μετά τις εκλογές να ακολουθήσουν τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Αριστερά (Die Linke): Κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη

Στο μεταξύ, για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης στην Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς Κλάους Ερνστ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Mitteldeutsche Zeitung».

Ο κ. Ερνστ αναφέρεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα εισάγει τρόφιμα και φάρμακα από το εξωτερικό και επισημαίνει ότι η χώρα «χρειάζεται ανάπτυξη και μια έντιμη απομείωση του χρέους της», ενώ τονίζει ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, θα είναι ανυπολόγιστες οι συνέπειες και για τους πιστωτές της.