23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου αποκάλυψε το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Μετά από σχεδόν 4 μήνες από την ημέρα που αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην εκπομπή Hardtalk του BBC, το ερώτημα του δημοψηφίσματος που προκάλεσε την... πτώση.
Απαντώντας σε ερώτηση σημοσιογράφου για το ποιοι θα ήταν τελικά το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε πως θα ήταν περίπου ως εξής:
«Αποδέχεστε αυτά τα μέτρα και το πρόγραμμα λιτότητας, που θα μας κρατήσουν στο ευρώ;».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν ένα ξεκάθαρο «ναι» και ότι εν συνεχεία, το οικονομικό πρόγραμμα θα ήταν κτήμα του ελληνικού λαού, όπως ανέφερε.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι απέτυχε στις προσπάθειές του, απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και τόνισε ότι διαρκής προσπάθειά του ήταν να δημιουργήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

«Η κρίση όμως έδωσε τέλος στην πολιτική σας καριέρα», ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC.

«Νομίζω ότι αν ένας πολιτικός θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, πρέπει να είναι έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις, είτε βλάπτουν την καριέρα του είτε όχι. Πρέπει να ξεχνά τις δημοσκοπήσεις, τις περιστασιακές εξελίξεις και να βλέπει μόνο το όφελος της χώρας και των πολιτών».

newsbomb.gr