21 Φεβρουαρίου 2012

Άμα φύγει ο Μπένυ από ΥΠΟΙΚ, η ΝΔ θα συνεχίσει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση;

[Αν φύγει ο Μπένυ από το Υπ. Οικονομικών προκειμένου να γίνει κι αυτός αντιμνημονιακός, η ΝΔ δεν πρέπει να αποχωρήσει επίσης από την Κυβέρνηση; Λέω εγώ τωρα...]

Η σημερινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το Eurogroup είχε λένε πολλοί μια διάθεση απολογισμού. Ειδικά οι πρώτες κουβέντες που εκστόμισε ίσως να τα λένε όλα.


"Οκτώ ολόκληρους μήνες που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση του Υπουργού Οικονομικών, δίνουμε έναν αγώνα με τον Πρωθυπουργό, τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Πίσω από τη σημερινή απόφαση, δεν κρύβεται μόνο η προσπάθεια και η δουλειά της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κρύβονται οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού."

Το γεγονός επίσης ότι ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους συνεργάτες του, δείχνει μια τάση "κλείνω ένα κεφάλαιο και ανοίγω ένα άλλο". Αυτό της διεκδίκησης της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος μετράει ημέρες ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Μπορεί πολλές εκκρεμότητες να είναι ανοικτές, όμως τα βασικά ολοκληρώθηκαν. Μπορεί και άλλος να βγάλει την δουλειά μέχρι τις εκλογές.

Και η θέση του υπουργού Οικονομικων να μην μείνει κενή αλλά να γίνει μια κίνηση α λα Μόντι και ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών.

Κάποιοι μιλούν και για αναβάθμιση του Φίλιππου Σαχινίδη αλλά μόνο σε πρακτικό επίπεδο. Για να προχωρούν όλα τα διαδικαστικά θέματα.