22 Φεβρουαρίου 2012

Το πολύ το τάκα τάκα....

Όταν ο Μάρξ χτυπάει κατευθείαν στα εγγεφαλικά κύτταρα του ανθρώπου, προκαλεί αυτές τις σοβαρότατες παρενέργειες:
Η ΕΛΔΥΚ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Με μια προκλητική δήλωση, καμουφλαρισμένη πίσω από τη «φιλεύσπλαχνη διάθεση» του ελληνοκυπριακού κατεστημένου, επιχειρείται να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης προτείνει όπως η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει το κόστος της μισθοδοσίας των αξιωματικών και οπλιτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΚΥΚ), ελαφρύνοντας μ' αυτό τον τρόπο την ελληνική οικονομία!

Το κόστος της μισθοδοσίας, που βαρύνει την Ελλάδα, ανέρχεται σε 5 με 7 εκατ. ευρώ!
«Οι ΕΛΚΥΚάριοι σταθμεύουν στην Κύπρο για να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ελλάδα διαχρονικά έχει συμβάλει στην άμυνα της Κύπρου. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία για να δείξει και την ευγνωμοσύνη της, αλλά και την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα σήμερα. Εδώ και χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία πράττει κάτι ανάλογο με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNFICYP) που εδρεύει στο νησί. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση μας αυτή», δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων μετά το πέρας της συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.

Ο εκπρόσωπος του ελληνοκυπριακού κατεστημένου αφενός διαστρεβλώνει το περιεχόμενο της αποστολής και του ρόλου της ΕΛΔΥΚ (διαφύλαξη των Συμφωνιών Λονδίνου-Ζυρίχης, με συνοδεία μυστικών συμφωνιών για είσοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΝΑΤΟ και καταδίωξη της κομμουνιστικής Αριστεράς), συγκρίνει παραπλανητικά ανόμοιους στρατιωτικούς σχηματισμούς με τελείως διαφορετικούς ρόλους (ΕΛΔΥΚ-UNICYP) και επιχειρεί να επιβάλλει τα επικίνδυνα σχέδια των Ελληνοκυπρίων αστών.

Ουσιαστικά η πρόταση Αναστασιάδη σημαίνει την μετατροπή της ΕΛΔΥΚ σε δύναμη Μισθοφόρων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελληνοκυπρίων αστών. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ταυτόχρονα ο Κυπριακός λαός υφίσταται σκληρά οικονομικά μέτρα με πρόσχημα την σωτηρία της «εθνικής του οικονομίας». Δηλαδή, η βίαιη ταξική πολιτική εντός και εκτός συνόρων εμπεριέχει αντεργατικά μέτρα-αύξηση πολεμικών δαπανών-πολεμική ένταση και ανταγωνισμό για τους ενεργειακούς πόρους-συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

Το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο διατυπώνει με ακραίο και αδίστακτο τρόπο τα σχέδια γεωστρατηγικής του αναβάθμισης που στηρίζονται όμως στην στρατιωτική στήριξη του Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους. Επιδιώξεις που οξύνουν την ένταση με την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα και το Τουρκικό κράτος-κατακτητή, αφού η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών γίνεται αποκλειστικά από την ελληνοκυπριακή κοινότητα που δε δεσμεύεται από καμιά προοπτική λύσης του Κυπριακού.

Η στρατιωτική συμμαχία όμως με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ σημαίνει ευρύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Μάλιστα, η παραχώρηση διευκολύνσεων για την επίθεση των Ισραηλινών στο Ιράν, με αποκορύφωμα τη χρήση των κυπριακών αεροδρομίων από τα ισραηλινά γεράκια βάζει την Κύπρο στο στόχαστρο της εκδίκησης του λαού του Ιράν.

Για όλους αυτούς του λόγους η ελληνοκυπριακή αστική τάξη θέλει στρατιωτική ενίσχυση.

Για το λόγο αυτό στρέφεται στην ΕΛΔΥΚ διατυπώνοντας την πρόταση Μισθοδοσίας της. Οι Κύπριοι αστοί θέλουν να πληρώνουν την ΕΛΔΥΚ για να πολεμήσει για αυτούς, αν χρειαστεί, κάτι που φυσικά γνωρίζουν ότι δε προβλέπεται να κάνει η UNICYP!

Και στον καπιταλισμό ο «Πελάτης έχει πάντα δίκιο».

Φυσικά, τα αστικά οικονομικά και πολιτικά αυτά σχέδια θα καμουφλαριστούν πίσω από τα εθνικιστικά λογύδρια. Ο επικίνδυνος αστός πολιτικός που ακούει στο όνομα Α.Σαμαράς, που με τον επικίνδυνο εθνικισμό του τροφοδότησε την αντιπαλότητα και με άλυτα προβλήματα τους λαούς της Ελλάδας-Αλβανίας-Δ.Μακεδονίας ως ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και που σήμερα επιχειρεί να ενσωματώσει με τον ακραίο εθνικισμό του τις λαϊκές αντιδράσεις στη βίαιη ταξική πολιτική που ακολουθεί και να τεθεί επικεφαλής στη νέα Μεγάλη Ιδέα του ελληνικού αστικού κόσμου, τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει στην Κύπρο:

«Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού ακόμη μεγαλύτερη».

Πρόκειται για επικίνδυνες πολιτικές επιλογές που αποκαλύπτουν την ιδιοκτησιακή λογική του ελληνικού και ελληνοκυπριακού κατεστημένου έναντι της Μεγαλονήσου, που ο Κυπριακός λαός πλήρωσε με ποτάμια αίματος και προσφυγιάς.

Τέλος, η πρόταση Αναστασιάδη ενέχει και την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου. Έχει περάσει καιρός από τότε που η κυβέρνηση Σημίτη ανάγκαζε τον Κληρίδη να στείλει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, που αγοράστηκαν από την Κύπρο, τελικά στην Κρήτη, εξαιτίας των τουρκικών απειλών.

Τώρα το ελληνοκυπριακό κατεστημένο προτείνει να Μισθοδοτεί την ΕΛΔΥΚ. Επιπλέον, επιχειρεί να εξισορροπήσει τη μεγάλη στρατιωτική πρόσδεση στο Ισραήλ, που φυσικά προτάσσει τα δικά του συμφέροντα, που έχουν όμως δυναμικό χαρακτήρα.

Εμείς προτείνουμε να φύγει τώρα η ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από την Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται εκεί, αφού ακόμη και οι συνθήκες που προέβλεπαν την παρουσία της έγιναν κουρελόχαρτα από την πραξικοπηματική δράση των Ελλήνων αξιωματικών, που έδωσαν την αφορμή για την βάρβαρη τουρκική εισβολή και επέμβαση.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τους φαντάρους, που στις περισσότερες περιπτώσεις παράνομα και παρά τη θέληση τους στέλνονται στην Κύπρο.

Δεν πολεμάμε, δεν θα σκοτωθούμε και δε θα σκοτώσουμε εμείς για την Κυπριακή και Ισραηλινή ΑΟΖ, για τα Κυπριακά και Ισραηλινά ενεργειακά κοιτάσματα.

Δε θα μπούμε εμείς στο στόχαστρο των Ιρανικών πυραύλων γιατί οι Κύπριοι αστοί εμπλέκονται σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως αυτή που προετοιμάζει το Ισραήλ κατά του Ιράν, ακόμη και με πυρηνικά όπλα!

Να σταματήσει οποιαδήποτε μοιρασιά της θάλασσας, του βυθού και του αέρα της Ανατολικής Μεσογείου από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια (πολεμικές ασκήσεις, περιπολίες πολεμικών πλοίων, πτήσεις μαχητικών, επιφυλακές μονάδων) στην περιοχή - Καμιά αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ανατροπή της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ. Μείωση της στρατιωτικής θητείας. Άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Επιστροφή των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Να φύγουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Αγγλικές βάσεις από Κύπρο. Λύση του Κυπριακού στη βάση των κοινών συμφερόντων των δύο λαών χωρίς ξένους επικυρίαρχους και «Μητέρες Πατρίδες».
Ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Σεβασμό στα δικαιώματα των φαντάρων και της Άρνησης τους να Μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com