11 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοφανές! Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Στο αγγλικό δίκαιο η νέα δανειακή σύμβαση... στα παπάρια μας!

Όπως έχουμε γράψει από μέρες το νέο PSI θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, το ίδιο και η νέα δανειακή σύμβαση, όπως εξάλλου και η πρώτη τον Μάιο του 2010.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία!!!

Και δεν έχουν σημασία αν χρεοκοπήσουμε γιατί κανένα δικαστήριο τρίτης χώρας δεν μπορεί να αποφασίσει να κατασχεθεί περιουσία του ελληνικού κράτους προς όφελος των γερμανογάλλων. Η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο δεν είναι τόσο άσχετη με το θέμα αυτό. Ποτέ δεν έχει γίνει τέτοια κατάσχεση στα παγκόσμια χρονικά και ποτέ δεν θα γίνει γιατί αυτά τα πράγματα δεν ρυθμίζονται με μια υπογραφή. ΌΤΙ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Αν δεν υπογράψουμε να πάρουν πχ. την εξόρυξη πετρελαίου, δεν μπορούν να πάρουν τίποτα. Θα πούνε οι Καζάκηδες "μα το 1898 τα πήραν". Ναι τα πήραν αλλά τότε δεν υπήρχε οργανωμένη διεθνής κοινότητα και υπογράψαμε και τους δώσαμε συγκεκριμένα πράγματα γιατί ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ! Αυτή είναι η διαφορά...

Τα έχουμε ξαναπεί: Υπάρχει απόφαση αμερικάνικου δικαστηρίου που δεν επιτρέπει σε αμερικάνικα funds να πάρουν τα λεφτά που έχει κατατεθημένα η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής στην FED στη Νέα Υόρκη, παρόλο που τα ομόλογα που δεν πλήρωσε η αργεντινή διέπονταν από το δίκαιο της Νέας Υόρκης.

Μερικά πράγματα δεν απεμπολούνται με 2-3 υπογραφές. Αν πάω σε Τράπεζα και υπογράψω ότι απεμπολούμαι την ελευθερία μου, δηλ. ότι θα γίνω δούλος τους αν δεν ξεπληρώσω το δάνειο, κανένα δικαστήριο δεν θα πει "ναι είσαι δούλος τους" επειδή δεν ξεπλήρωσες το δάνειο.

Οπότε μην αγχώνεστε. Όλα αυτά δεν έχουν σημασία όσο οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, η διάλυση της υγείας, του στρατού, της αστυνομίας κ.λπ.

Στο χέρι μας είναι να μην πάρουν τίποτα λοιπόν αν δεν υπογράψουν οι πολιτικοί συγκεκριμένα πράγματα, αλλά ακόμα και να υπογράψουν, πάλι μπορούμε να τους πούμε "ελάτε να τα πάρετε"